NordicBet Ligaen

Fenger vil køre barndomsklub over – men vil han juble?

Max Fenger står overfor hans gamle klub søndag eftermiddag, når OB møder FC Roskilde.

OBs Max Fenger NordicBet-kampen mellem HB Køge og OB på Capelli Sport Stadion i Køge fredag den 26. juli 2024.
Foto: Thomas Sjørup/Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Max Fenger har slået sit navn fast i OB, men modsat mange andre unge spillere, som er kommet op gennem det fynske akademi, er Fenger ikke fra Fyn.

Den blonde angriber kommer fra Roskilde, hvor han trådte sine første fodboldstøvler i Himmelev-Veddelev Boldklub, inden turen gik videre til FC Roskilde.

I 2018 rykkede han over Storebælt og til Odense, som søndag eftermiddag står overfor netop FC Roskilde i NordicBet Ligaen.

Og det bliver en speciel kamp for Max Fenger.

– Jeg var i FC Roskilde fra jeg var 14 og fire år frem, så det er en klub, der har været en stor del af min udvikling, og det er en klub, jeg har en stor kærlighed til. Så det bliver specielt at spille mod dem, udtaler Fenger til Campo.

Den 23-årige angriber afslører også, om han har tænkt sig at juble, hvis han scorer søndag eftermiddag, men erkender først, at han for få måneder siden ikke havde regnet med at skulle møde FC Roskilde i 2024.

Vi har ikke noget væddemål på højkant, men det kan være vi bytter trøjer efter kampen.

Max Fenger

– For bare et halvt år siden, havde jeg da ikke troet, at jeg skulle spille mod FC Roskilde. De lå i 2. Division og vi lå i Superligaen.

OBs Max Fenger NordicBet-kampen mellem HB Køge og OB på Capelli Sport Stadion i Køge fredag den 26. juli 2024.
Max Fenger i kamp for OB mod HB Køge tidligere på sæsonen. Foto: Thomas Sjørup/Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Skæbnen ville dog, at den sjællandske Domkirkeklub rykkede op og fynboerne ned. Nu mødes de i Odense, og Fenger forsøger at holde følelserne ude af kampen.

– Jeg går til den, som alle andre kampe, men det er klart, at man kender lidt flere på holdet.

– Jeg må lægge personlige følelser til side. Det er også en del af gamet, men det bliver sjovt, og jeg glæder mig til at spille mod dem, lyder det fra Fenger.

Fungerede ikke i seneste kamp

OB topper NordicBet Ligaen suverænt, men er uden den skadede topscorer Luca Kjerrumgaard mod rækkens nummer 11 fra FC Roskilde.

Meget tyder på, at Fenger er den direkte afløser på 9’er-positionen, imens Kjerrumgaard er ude.

– Ja, nu må vi se. Men jeg startede dér sidst (mod AC Horsens, red.), og det gik måske ikke så godt. Luca og jeg har en god relation, og vi ved, hvordan vi skal presse og positionerer os sammen. Det er klart, når han så ryger ud, så skal der bygges nogle nye relationer op med angrebskollegaerne.

– Det har vi arbejdet på i løbet af ugen, og jeg håber det bliver bedre end sidste kamp mod AC Horsens, hvor det ikke rigtig fungerede hverken offensivt eller defensivt, lyder det fra en ærlig Fenger.

Max Fenger og Jakob Bonde i Superliga-kampen mellem OB og Viborg.
Max Fenger i foråret, da OB var i 3F Superligaen, og Jakob Bonde (t.v.) var i Viborg FF. Søndag er de to holdkammerater i NordicBet Ligaen mod FC Roskilde. Foto: Lars Jacobsen.

Jubel eller ikke-jubel

Fenger følger stadig med hos søndagens modstander fra hjembyen, hvor barndomsvennen og den tidligere holdkammerat Oliver Juul er fast starter på venstre back.

De to har også været i kontakt op til kampen, fortæller Fenger.

– Jeg har skrevet lidt med Juul, men vi to holder også kontakten generelt. Det bliver sjovt at spille overfor ham. Vi har ikke noget væddemål på højkant, men det kan være vi bytter trøjer efter kampen.

– Men altså, når først bolden triller, så bliver det en kamp som alle andre. Det handler om at vinde kampen og køre dem over. Efter kampen kan man hilse igen og snakke med folk.

Har du tænkt dig at juble, hvis du scorer?

– Ja, det har jeg. Det har jeg, bestemt. Det synes jeg, man skal. Fodbold er følelser, og når man scorer, så kan jeg da ikke se, at man skulle holde sig tilbage, fordi man har spillet i en anden klub, slår Fenger fast.

Kampen mellem OB og FC Roskilde fløjtes op klokken 15 på Nature Energy Park.

To måneder efter forlængelse: OB-talent forfremmes

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P