3F Superligaen

AGF’s nye 10’er: Fantastisk klub – nem beslutning

Kristian Arnstad havde nemt ved at tage beslutningen om at skifte til AGF fra den belgiske storklub Anderlecht denne sommer. Nu jagter den unge nordmand spilletid i Aarhus for at pleje det åbenlyse talent og mener samtidig, han kan tilføre noget til AGF.

Kristian Arnstad i sin debut for AGF.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Anderlecht i Belgien eller AGF i Danmark? For Kristian Arnstad var valget let.

Den 20-årige norske midtbanespiller fik nemlig ikke den ønskede spilletid i Anderlecht og er derfor skiftet til AGF denne sommer.

Aarhusianernes nye 10’er har allerede fået debut for De Hviie og fortæller, at han trives rigtig godt i sin nye klub, som han håber at kunne hjælpe til store resultater.

– Jeg fik ikke den spilletid, jeg ønskede i Anderlecht. Og da der kom interesse fra sådan en klub (AGF, red.), syntes jeg, det var et nemt valg.

– Helt fra starten, da jeg snakkede med folk rundt omkring AGF, var jeg meget interesseret i det, siger Kristian Arnstad efter træningen på Fredensvang og fortsætter om valget af AGF:

– AGF er en fin klub, som har gjort det rigtig godt på det seneste. De spiller i en liga, som, jeg tror, kommer til at passe mig fint, og de har store ambitioner for de kommende sæsoner. Det er en helt fantastisk klub, og jeg er meget glad for starten her.

Kristian Arnstad i sin debut for AGF.
Kristian Arnstad i duel med Silkeborgs Jeppe Andersen i debuten på Ceres Park i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Dygtig og alsidig

En anden, der er glad for nordmandens ankomst, er Uwe Rösler.

– Nu har han haft en hel uges træning med truppen. Han er en virkelig dygtig spiller, og det håber jeg, han kan vise hver gang, han bliver bedt om at spille.

– Han har allerede fået minutter mod Silkeborg, og jeg synes, han gjorde det godt, siger AGF’s cheftræner.

Kristian Arnstad (til venstre) har med Anderlecht tidligere i karrieren stået overfor Silkeborg IF, som han debuterede mod for AGF i søndags. Her ses han i duel med Nicklas Helenius i Conference League-kampen i Silkeborg i 2022. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Rösler forklarer, at Kristian Arnstad er hentet til AGF som direkte erstatning for hans landsmand Magnus Knudsen, der drog videre til Holstein Kiel denne sommer.

Især én af Arnstads kvaliteter glæder den tyske træner.

– Jeg kan rigtig godt lide spillere, der kan spille flere positioner, og jeg tror, Kristian kan spille flere steder end på midtbanen (som otter, red.). Men jeg er nødt til at se ham an flere gange til træning og over længere tid, siger cheftræneren og fortsætter:

– Han kan også spille som 6’er, og jeg tror endda, han kan spille længere væk fra midten. Jeg har ikke set det, men jeg har en fornemmelse af, at han kan gøre det.

Jeg kom til som en dreng og forlod klubben som en mand

Kristian Arnstad om tiden i Anderlecht

Skiftet fra Anderlecht til AGF

Kristian Arnstad kom som nævnt til AGF fra Anderlecht, hvor spilletiden var svundet ind. Selvom skiftet til 3F Superligaen af de fleste nok betegnes som et trin ned i niveau, er det ikke noget, som midtbanespilleren bruger energi på.

– Det er ikke noget, jeg tænker specielt på. Jeg prøver bare at gøre det, som er rigtigt for min karriere og min udvikling.

– Jeg føler, at det her kan udvikle mig rigtig godt, og jeg føler også, jeg har noget, jeg kan tilføre klubben, og kan hjælpe dem til at opnå noget stort, siger Arnstad.

Duelund-comeback i AGF inden længe: Jeg er ukuelig optimist
Kristian Arnstad (til højre) har spillet 68 kampe for Anderlechts førstehold siden ankomsten til klubben i 2019. Her ses han i aktion for belgierne i en Conference League play off-kamp mod Ludogorets i 2023. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix.

Allerede som 16-årig skiftede Arnstad i 2019 til storklubben Anderlecht fra Stabæk i hjemlandet. Tiden i Belgien kastede 68 kampe af sig for førsteholdet i traditionsklubben og var samtidig med til at forme den nu 21-årige Arnstad, fortæller han.

– Jeg vil sige, at jeg kom til som en dreng og forlod klubben som en mand. Der er mange ting både på og udenfor banen, jeg tager med mig fra det ophold, siger Arnstad og fortsætter:

– Jeg har lært meget fra gode spillere og dygtige trænere. Så det prøver jeg at tage med videre samtidig med, at jeg kan lære noget nyt her også.

Kristian Arnstad, da han som 16-årig skiftede til Anderlecht fra Stabæk i hjemlandet Norge. Foto: neerpede.rsca.be.
AGF-chef ønsker ordning: Kan gøre Mortensen og Badji bedre

Velkommen i Aarhus

Nu fortsætter karrieren altså i AGF. Selvom det ikke er længe, den norske midtbanespiller har løbet rundt på Fredensvang, så har han lige fra starten følt sig hjemme i Aarhus blandt de nye holdkammerater.

– Jeg vil sige, at hele holdet har taget rigtig godt imod mig. De har gjort det meget nemt for mig, og lige siden dag ét har jeg følt mig tilfreds. Jeg er meget glad, siger Kristian Arnstad.

Kristian Arnstad reagerer, efter dommer Jacob Karlsen har fløjtet af i hans debutkamp for AGF mod Silkeborg IF på Ceres Park i søndags. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
AGF-styrmand: Målfarlig offensiv hjælper defensiven

Nordmanden fik som nævnt debut i seneste runde mod Silkeborg IF, hvor han kom på banen til hyldest fra hjemmeholdets fans på Ceres Park i det 67. minut. På søndag kan han måske få sin kamp nummer to for De Hviie.

Her møder AGF nemlig Lyngby Boldklub ude. Der er kick off klokken 16.00 på Lyngby Stadion, og du kan se opgøret i TV på TV2 Sport X og TV2 Play.

Fakta om Kristian Arnstad

Uwe Rösler: Det er Lyngby i en nøddeskal

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P