3F Superligaen

AGF-styrmand: Målfarlig offensiv hjælper defensiven

AGF har den delt bedste defensiv og den suverænt bedste offensiv – det er ifølge Frederik Tingager noget, der hænger sammen.

Frederik Tingager efter en træning for AGF.
Foto: Tobias Thomasen
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det bedste forsvar er angreb.

I den stadig spæde sæson må man gå ud fra, at AGF har tænkt i de samme baner.

I hvert fald har De Hviie indtil videre scoret flest mål af alle hold i 3F Superligaen samtidig med, at man også har den delt bedste defensiv sammen med FC Midtjylland.

Styrmanden i den bundsolide defensiv Frederik Tingager mener, at det defensive arbejde starter i forreste geled.

– Jeg synes, vores organisation som forsvarende hold er rigtig god – og det starter oppe ved angriberne. Patrick og Tobias, der sammen arbejder utroligt hårdt på at lukke mellemrummene og gøre det lettere for os.

– Det har haft stor betydning for vores gode organisation og det med at have en base på holdet. Men det handler selvfølgelig også om at have nogle gode individuelle præstationer, siger Tingager til Campo.

Frederik Tingager efter en træning for AGF.
Foto: Tobias Thomasen

Dog er det ikke ensbetydende med, at den aarhusianske defensiv bliver selvtilfreds – det kan nemlig blive endnu bedre.

– Når det er sagt, så er det heller ikke fordi, det har været perfekt. Der er mange ting, vi kan og skal gøre bedre, selvom det har været fint kun at lukke otte mål ind, men det stiller vi os ikke tilfredse med, fortæller den knap to meter høje midtstopper.

At AGF har succes i offensiven og scorer mange mål har også betydning for, at defensiven klarer sig så godt, mener den knap to meter høje midtstopper.

– Når vi har haft tur i den, som vi har som hold i forhold til at score mål, så gør det kampene lidt nemmere at forsvare.

– Hvis vi kommer foran 1-0 eller 2-0, så får man lidt liv, lidt overskud, man kan lægge presset lidt højere på banen og tro lidt mere på tingene.

– Det er altid rart at komme foran i kampene, fordi det giver en masse energi i forhold til den måde, vi spiller på, for det er en meget krævende formation, og måde vi spiller på, siger Frederik Tingager.

Du kan se Campos interview med Frederik Tingager i videoen øverst i artiklen.

AGF-chef ønsker ordning: Kan gøre Mortensen og Badji bedre

Den nærmeste forfølger til AGF i Superligaen, når det kommer til at score mål, er FC Midtjlland, der har scoret 17 – fem færre end De Hviie.

Næste gang AGF’s defensiv – og dermed også offensiv – kommer på arbejde, bliver det i Lyngby, hvor De Kongeblå byder op til kamp søndag.

Opgøret sparkes i gang klokken 16:00, og du kan se det på TV 2 Sport X.

Åh nej, AGF: Profil humper ud af torsdagstræning

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P