2. Division

Forsvarsspiller: Ingen ”African time” i Aarhus Fremad

24-årige Oluwasegun Olalere kom til Danmark for 11 måneder siden – men tilvænningen til dansk kultur har ikke været helt smertefri.

Oluwasegun Olalere efter træningspas
Foto: Jrah Jijan / campo.dk
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Aarhus Fremad annoncerede i oktober 2023, at de hentede en forsvarsspiller fra Nigeria.

Et skifte, som ikke har været en dans på roser, da Oluwasegun Olalere blev ramt af et kulturchok.

Forsvarsspilleren reflekterer tilbage på et efterår og en vinter, som føltes som en evighed.

– Det har været hårdt på flere måder. Jeg skulle vænne mig til det uforudsigelige vejr og maden. Særligt vejret var en udfordring, fordi det er jo nærmest koldt hele tiden, så man bliver overrasket, når solen endelig skinner, fortæller Oluwasegun Olalere til Campo.

– Og så har det været helt overraskende med danskernes bevidsthed omkring at møde til tiden. Der er ikke noget, som hedder afrikansk tid, hvor du godt kan tillade dig at komme for sent til aftaler, uddyber den nigerianske forsvarsspiller.

Efter regn kommer sol

Disciplin.

Det er det første ord, som Olalere tænker på, når han skal beskrive tiden i Aarhus Fremad.

– I Danmark er der faste rammer i forhold til, hvornår man står op, og hvornår man går i seng. I Afrika træner holdene ofte om aftenen, så det var en massiv omvæltning at stå tidligt op for at træne, udtrykker den 24-årige midtstopper.

Oluwasegun Olalere tænker særligt tilbage på de første uger i Danmark, hvor han var overrasket over, at det var så koldt, at han ikke kunne holde telefonen i hånden mere end få sekunder.

Den slags oplevelser har givet ham hår på brystet.

– Jeg har tilpasset mig til kulturen og til fodboldspillet i Aarhus Fremad. Dét har givet mig nogle venskaber i klubben, som jeg ikke kan undvære. Det er gode mennesker, og jeg føler, alle er bedstevenner med hinanden, siger han.

– Der er plads til forskelligheder, men vi har alle sammen den samme mission.

Selvom vi kommer fra samme land, så kommer jeg til at være fysisk overfor ham

Missionen, som forsvarsspilleren tænker på, er oprykning til NordicBet Liga.

Han ser sig selv som en force, som kan bidrage til den mission, og her er drømmene ikke til at tage fra Oluwasegun Olalere.

– Når jeg er på banen, skal mine holdkammerater tænke “okay, der er styr på det”. For jeg vil bidrage med mit stærke og fysiske spil, og så skal vi bare sigte mod stjernerne, fortæller forsvarsklippen og uddyber:

– Jeg kunne godt tænke mig at ende i superligaen med Aarhus Fremad og møde hold som Silkeborg, FC Midtjylland og Randers. Især Randers kunne være sjovt, fordi en af mine bedstevenner, Stephen Odey, spiller for dem.

Kan du holde ham fra at score mål?

– Selvfølgelig kan jeg det. Jeg vil gå hårdt til ham, og så skal han vide, at selvom vi kommer fra samme land, så kommer jeg til at være fysisk overfor ham, siger Oluwasegun Olalere med et glimt i øjet.

Oluwasegun Olalere er noteret for seks kampe og et mål i den igangværende sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P