3F Superligaen

AGF-chef ønsker ordning: Kan gøre Mortensen og Badji bedre

Uwe Rösler ser gerne en form for mentor/lærling-ordning mellem rutinerede Patrick Mortensen og nytilkomne Youssouph Badji, som skal gavne begge angribere. Den unge senegaleser ønsker at lære og ved, han ikke kommer sovende til personlig succes i AGF.

Uwe Rösler i tæt snak med Patrick Mortensen efter en AGF-kamp.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Youssouph Badji blev hentet til AGF på deadline day i sommerens transfervindue.

Med tilførslen ønsker cheftræner Uwe Rösler at se et givtigt samarbejde mellem den 22-årige senegaleser og Patrick Mortensen i angrebet.

Tyskeren drager paralleller til sine egne erfaringer som angriber og tror sågar, at de to angribere kan spille samtidigt på banen for De Hviie.

– Jeg tror, Badji kan lære fra Paddy (Patrick Mortensen, red), når vi snakker om, hvornår der skal presses og spillet i boksen. Når jeg ser tilbage på min egen spillerkarriere, da jeg var yngre, var jeg altid glad for at kunne lære fra en topangriber. Så kunne jeg observere, hvordan han gjorde tingene.

– Det gjorde mig bedre, og vi gjorde sammen hinanden bedre. Og det er sådan, jeg ser det i det her tilfælde – Badji kan gøre Mortensen bedre og omvendt, og det er, hvad vi har brug for.

– Jeg har ikke nået at se meget endnu, men jeg er ret sikker på, at de begge kan spille samtidig. Så Badjis rolle i AGF er at kæmpe med Paddy for trøjen, siger Uwe Rösler.

Uwe Rösler omfavner sin kaptajn efter en superligakamp. Ifølge den tyske cheftræner kan Patrick Mortensen og nytilkomne Youssouph Badji drage fordel af hinanden. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Youssouph Badji har trænet med sine nye holdkammerater i AGF omkring 2 ugers tid, og i tråd med Röslers ønske ser han også frem til at lære.

– Det er et godt angreb, og AGF er et godt hold, så jeg er rigtig glad for at komme hertil og kunne lære fra nogle af de rutinerede gutter her, siger angriberen til Campo og fortsætter:

– Jeg vidste, det var et godt hold, og nu oplever jeg det på banen. Intensiteten er her, det er et godt hold med gode spillere og en dygtig træner. Atmosfæren er god, og det kan jeg godt lide.

AGF's Youssouph Badji efter træningen på Fredensvang
Youssouph Badji har fået et godt indtryk af Aarhus og nyder AGF-træningen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Én ting er det nævnte mentor/lærling-samarbejde mellem Patrick Mortensen og Youssouph Badji – Én anden er sidstnævntes kvaliteter som fodboldspiller, som der gerne skal lægges på gennem samarbejdet.

– Han er en 9’er, 1.91 meter høj, god i luften og kan holde på bolden under pres. Han er ung, men har allerede spillet på et højt niveau i Club Brügge. Han har scoret mål og har en god erfaring af sin alder og kan presse og gå bagom forsvaret, siger Uwe Rösler.

Hvis han havde scoret mere, havde vi aldrig kunnet hente ham

Uwe Rösler om Youssouph Badji

De manglende mål

Badji har kvaliteter som angriber, men én ting springer i øjnene, når man kigger på statistikken for den unge senegaleser – han scorer ikke mange mål. Det er blevet til 9 mål i 84 kampe i den bedste belgiske liga.

Faktisk skal vi helt tilbage til april sidste år for at finde Badjis seneste scoring, som faldt i en kamp for hans tidligere klub Charleroi.

Youssouph Badji i AGF-træningen på Fredensvang.
Youssouph Badji har trænet med sine nye holdkammerater i AGF i godt og vel to uger. Foto: Tobias Thomasen.

Den nye AGF-angriber ser dog ikke et problem i de manglende scoringer.

– Nej, det er ikke et problem. Det handler bare om at fortsætte med at arbejde, og så kommer målene. Det vigtigste er altid at hjælpe holdet til at vinde. Hvis jeg ikke scorer, og en anden på holdet gør, og holdet vinder, er det det allervigtigste, siger Badji med et fokuseret blik i øjnene og fortsætter:

– Selvfølgelig er det vigtigt at score mål, men hvis holdet vinder, vil jeg være glad, og så arbejder jeg videre på at score.

Youssouph Badji (til højre, red.) i aktion for Club Brügge i en Europa League-kamp mod Dynamo Kyiv i 2021. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko.

Havde Badji fået netmaskerne til at blafre oftere i sin karriere, løb han ikke rundt på Fredensvang nu, lyder analysen fra Uwe Rösler.

– Hvis han havde scoret mere, havde vi aldrig kunnet hente ham. Han kom tidligt til Club Brügge og scorede mål, da han var 18-19 år, siger cheftræneren og fortsætter:

– I vores øjne har han misset chancer, men han kommer frem til dem. Hele tiden får han chancer såsom hovedstød, løb bagom eller på ydersiden. Han får sendt skud afsted – lidt vilde skud, og hans hovedstød er rigtig gode. Vi tror på, han vil få chancer for os.

Hårdt arbejde skal skabe succes i AGF

Youssouph Badji dvæler ikke ved tiden op til skiftet til AGF, hvor han i Charleroi røg ind og ud af holdet. Sådan er fodbold, lyder det fra senegaleseren.

– Alle spillere oplever den slags perioder. Nogle gange går det op, og andre tidspunkter går det ned. Det vigtigste er at forblive mental stærk. Så kan det pludselig gå den rigtige vej igen, siger Badji.

Duelund om fravær i succes: Pissefedt og megahårdt!

Nu er Badji i AGF, hvor aarhusianerne har skrevet kontrakt med angriberen indtil sommeren 2029. Ifølge hovedpersonen selv betyder skiftet til Superligaen og AGF ikke automatisk mere spilletid.

– Det kommer an på mit arbejde på banen. Jeg vil ikke sige, at jeg kommer til at spille alle kampe eller noget i den stil. Hvis jeg spiller, er det resultatet af mit arbejde på banen, og hvad jeg viser træneren, siger Youssouph Badji ydmygt og fortsætter:

– Jeg er nødt til at arbejde for at få spilletid. Det er ikke sådan, at jeg kommer og forventer at spille. Jeg er nødt til at arbejde først, og så er det op til træneren. Hvis jeg gør det godt til træning, spiller jeg i kampene.

Der var smil fra Youssouph Badji under AGF-træningen trods det omskiftelige gråvejr på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

Onsdag fik Youssouph Badji uofficiel debut for AGF i 1-2 nederlaget til FC Fredericia fra NordicBet Ligaen i en testkamp.

I øvrigt var der i samme kamp fuld spilletid til Mikkel Duelund, som snart kan få comeback i AGF ovenpå et længere skadesforløb. Det kan du læse mere om herunder.

Duelund-comeback i AGF inden længe: Jeg er ukuelig optimist

Søndag går det så løs for AGF igen i Superligaen ovenpå landskampspausen. Her kommer Silkeborg IF på besøg, og måske træder Youssouph Badji ind på Ceres Park til sin debut. Det må tiden vise.

Topopgøret mellem AGF og Silkeborg fløjtes i gang klokken 14.00, og du kan se kampen i TV på TV3 Sport og Viaplay.

Se listen: Her er Superligaens skarpeste hold foran kassen

Fakta om Youssouph Badji

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P