International Fodbold

Barca lægger bud: Vil se Yamal og Messi sammen

To af fodboldens allerstørste stjerner kan måske se frem til at dele fodboldbane foran mere end hundrede tusinde fans.

Lionel Messi i jubel med Luis Suarez.
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Det må være en af de største drømme hos FC Barcelonas fans.

At se stjerneskuddet Lamine Yamal på samme bane som klub- og verdenslegenden Lionel Messi – og allerhelst på FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou.

Den drøm kan nu blive til virkelighed på grund af de to spilleres meritter med deres respektive landshold.

FC Barcelona skulle nemlig have lagt bud ind på den såkaldte Finalissima-kamp.

Kampen står mellem vinderen af europamesterskaberne og vinderen af Copa America, og det er nok gået de færrestes næse forbi, at vinderne af de turneringer i år var Spanien og Argentina.

UEFA og CONMEBOL, som arrangerer de to turneringer, har dog endnu ikke fundet hverken en dato eller et stadion for kampen. Kampen kan eftersigende enten lægges i efteråret 2025 eller i marts 2026, kort inden VM. Den skal dog helst afvikles inden netop VM.

FC Barcelonas stadion Camp Nou er lige nu under genopbygning efter en renovering, men klubben skulle angiveligt være optimistiske omkring at få det enorme stadion delvist færdigt inden udgangen af 2024. Det betyder, at der vil være omkring 64.000 pladser tilgængelige ud af de 105.000 pladser, som vil komme til at være, når det nye stadion står helt færdigt.

Journalist: Derfor er Barcelona bekymret for Lamine Yamal

Her har den katalanske storklub så i følge mediet Bola Vip lagt et bud ind på kampen, som fra et kommercielt perspektiv virker meget oplagt at takke ja til. Interessen for at se en kamp mellem Lamine Yamal og Lionel Messi bliver næppe større end hos FC Barcelonas fans. Bliver kampen lagt i marts 2026, hvor Spanien forventer allerede at have kvalificeret sig til VM, og Argentina ikke har nogle gældende kampe i kalenderen, forventes det ligeså, at renoveringen af Camp Nou er færdig, og man vil derfor kunne udnytte den fulde kapacitet.

Finalissima blev første gang spillet i 1985 og igen i 1993, inden opgøret i en lang årrække blev erstattet af Confederations Cup, en turnering som Danmark vandt i 1995 med en finalesejr på 2-0 over Argentina. Den sidste udgave af Confederations Cup blev imidlertid spillet i 2017, inden turneringen fra 2021 igen overgik til en finale direkte mellem de to vindere af henholdsvis EM og Copa America. Her vandt Argentina i 2022 3-0 over Italien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P