Eliteserien

Noah Holm: Jeg er ikke ligesom min far

På søndag går det løs mellem David Nielsens tropper fra Lillestrøm og Rosenborg. Sønnen Noah Holm skal derfor stå overfor sin far, og angriberen for Rosenborg er klar til at byde farmand op til dans.

Rosenborgs Noah Holm og far David Nielsen.
Foto: Rosenborg BK & Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Noah Holm vil ikke kun kendes som David Nielsens søn.

Den 23-årige angriber, som til dagligt spiller for norske Rosenborg BK, vil kendes som en anden fodboldspiller – og en anden person.

David Nielsen, der står i spidsen for norske Lillestrøm, er kendt for sin udadvendthed, og det er noget, som sønnike ikke kategoriserer sig selv som.

– Min far har altid været mere udadvendt og verbal, hvor jeg har haft det bedst med at være en lidt mere indadvendt type. Og så vil jeg sige, at jeg er mere teknisk begavet end ham, og det tror jeg også, at han vil give mig ret i, fortæller Noah Holm til Campo.

Noah Holm roser sin fars måde at gejle sine spillere op på, og derfor ser han David Nielsen som den rigtige person til at holde Lillestrøm oppe i Eliteserien.

– Jeg har godt fulgt med i hans peptalks både i Lyngby og Lillestrøm, og det er bare fedt, at han har den energi. Det har han også altid haft, også da jeg var barn, og han var spiller, så det er ikke overraskende for mig at se ham i den rolle.

Jeg er mere teknisk begavet end ham

Noah Holm

– Han er en kæmpe motivator, og det har jeg altid set op til, siden jeg var barn. Han kan tænde op for sine spillere, og det må være fedt at have ham som træner.

Den 186 centimeter-angriber slår fast, at der har været ekstra opmærksomhed på ham i den her uge, nu hvor han skal stå overfor sin far i søndagens opgør mellem Lillestrøm og Rosenborg. Men det er ifølge ham ikke ensbetydende, at de er ens:

– Vi er to forskellige personer, så det er også anderledes, hvordan vores udstråling kommer til udtryk. Jeg er nok mere typen, som er rolig og tager det, som det kommer, hvor min far er mere højlydt. Man kan sige, at vi begge er angribere, men ellers har vi andre roller på en fodboldbane, udtaler han.

David Nielsen har selv været aktiv fodboldspiller, hvor han i 2011 stoppede karrieren efter en eventyrrig fodboldkarriere i blandt andet England, Norge og Danmark.

Her var han kendt som måltyv, men sønnen Noah Holm kan alligevel stikke lidt til sin far.

– Det kan blive selvdestruktivt for min far, fordi han har skabt en angriber, der kan meget forskelligt, og jeg vil forsøge at gøre ondt på Lillestrøm. Men jeg har altid set op til min far, og jeg er blevet inspireret af, hvilken en fantastisk angriber han var.

Fakta om Noah Holm

– Det er ingen hemmelighed, at Lillestrøm har været skidt kørende, og vi har været ind i en god stime, så det er vel bare at fortsætte fra os og spille, som vi har gjort indtil nu. Min far har påtaget sig en opgave, som jeg er sikker på, at han vil løse godt, men på søndag er vi hinandens modstandere.

Noah Holm er registreret for to mål i den igangværende sæson i Eliteserien, hvor det er blevet til 13 kampe i 2024.

Opgøret mellem Lillestrøm og Rosenborg fløjtes i gang søndag aften klokken 19:00.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P