3F Superligaen

Neestrup om tilskuerstraf: En decideret katastrofe

Justitsministeren har forud for torsdagens krisemøde varslet for en mulig markant tilskuerstraf. Det er i kølvandet på urolighederne til seneste derby mellem Brøndby IF og F. C. København – og den varsling falder ikke i god jord hos Jacob Neestrup.

Jacob Neestrup i færd med at dirigere sine spillere under derbyet mellem FCK og Brøndby.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere på dagen kom det frem, at justitsminister Peter Hummelgaard ikke vil udelukke at afvikle derby uden tilskuere.

Det kan være konsekvensen af urolighederne til seneste derby, som også har resulteret i et krisemøde.

Spørger man F. C. København-træner Jacob Neestrup, så vil den form for tilskuerstraf være dårligt nyt.

– Jeg vil slet ikke gå ind i det politimæssige, men et derby imellem Brøndby og FCK uden tilskuere vil være en decideret katastrofe, sagde Neestrup til den skrevne presse til FCK’s træning.

Der har været adskillige initiativer for at komme urolighederne til livs, hvor udebanefans eksempelvis bliver tilbageholdt en time på stadion efter derby.

Desuden var der for to år siden en kollektiv straf til begge fangrupper, da to derbyer blev afviklet uden udefans.

– Vi er kede af nødvendigheden af dette tiltag til den kommende derby-kamp. Det er hverken rimeligt eller retfærdigt overfor alle de tilskuere, som bare vil ind og se en god fodboldkamp på udebane.

– Men vi skal kunne garantere en tilstrækkelig sikkerhed for alle tilskuere til vores kampe – også alle tilskuere i udebaneafsnittet, sagde Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, i 2022 efter den kollektive straf.

Den næste kamp mellem de to hold bliver afviklet den 27 oktober klokken 12:00.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P