Eliteserien

Elkær tror på overlevelse med David Nielsen: Det er alvor

I norske Lillestrøm er der overhængende fare for nedrykning denne sæson, og derfor har klubben hentet David Nielsen ind som redningsmand. Alvoren er for længst gået op for spillerne, fortæller danske Frederik Elkær.

Frederik Elkær præsenteres i norske Lillestrøm.
Foto: Lillestrøm SK
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Med ni kampe tilbage af den norske Eliteserien har de kniven for struben i norske Lillestrøm.

Det ved de godt i traditionsklubben, der for godt to uger siden ansatte David Nielsen som ildslukker.

For klubbens andet danske islæt, 22-årige Frederik Elkær, er der dog fortsat stor tro på overlevelse.

– Vi er klar over, at det er ved at være alvor, så vi prøver at holde fokus på de ting, vi kan gøre noget ved. Der er smil til træning hver dag, og vi er sikre på, at det nok skal vende.

– Vi står i en alvorlig situation, så vi kæmper og arbejder hårdt til træning, og selvfølgelig er der optimisme. Vi har gode spillere i truppen og gode folk omkring os, som gør, at vi gerne skulle præstere, siger Frederik Elkær til Campo.

Den venstrebenede dansker forsøger ikke at bortforklare situationens alvor, som lige nu viser, at Lillestrøm ligger næstsidst i Eliteserien.

– Vi ligger, som vi har redt, for tabellen lyver aldrig, erkender Elkær, der har fundet sig godt til rette i Oslo-forstaden.

Stilling Eliteserien (Norge)

1. Bodø/Glimt (21) – 47 point
2. Viking (21) – 37 point
3. Brann (20) – 36 point
4. Molde (20) – 34 point
5. Fredrikstad (21) – 34 point
6. Rosenborg (21) – 33 point
7. KFUM Oslo (20) – 29 point
8. Sarpsborg (21) – 26 point
9. HamKam (21) – 25 point
10. Tromsø (21) – 25 point
11. Strømsgodset (21) – 23 point
12. Kristiansund (19) – 22 point
13. Haugesund (21) – 22 point
14. Sandefjord (20) – 21 point
15. Lillestrøm (21) – 20 point
16. Odds (21) – 18 point

– Lillestrøm er en stor klub i Norge; God historie, gode fans og en fin by. Jeg er blevet positivt overrasket over, hvor mange der står bag holdet. Hvis jeg skal prøve at rangere klubben, vil jeg sige, at det er en top-fem klub i Norge.

David Nielsen som brandslukker

Lillestrøm sendte i juli den svenske cheftræner Andreas Georgson til selveste Manchester United, hvor han nu indgår som teknisk træner i Erik ten Hags stab.

Siden Georgson forlod klubben er det kun blevet til ét point i syv kampe, og derfor er Lillestrøm dumpet fra en syvendeplads til en plads som nummer 15.

Det er da også en fodboldklog mand de har mistet i Lillestrøm, til gengæld er det, som de fleste herhjemme formentlig er klar over, en energifuld dansker, der nu har taget over.

– Manchester United er en kæmpeklub, så at de skal bruge en træner fra Lillestrøm er lidt vildt, men Andreas Georgsen er virkelig dygtig – der sidder et godt fodboldhoved på ham, lyder det fra Frederik Elkær, der også har roser til sin nye cheftræner.

– David Nielsen er kommet ind med god energi til hele spillertruppen, og det har givet ekstra intensitet til træning. Den første dag gav han os en peptalk, som var rigtig fin, fortæller Elkær om den peptalk, som du kan se her:

David Nielsen gør det igen: Vild peptalk

David Nielsen kører som udgangspunkt tingene på engelsk i Lillestrøm, men han taler flydende norsk, og til den ene dansker i truppen taler han naturligvis dansk.

– Det tænker jeg ikke så meget over, jeg fokuserer bare på at træne så godt, som jeg kan, og så har vi brugt lidt tid sammen på træningsbanen til at finde ud af, hvad han gerne vil have fra mig på banen, forklarer Frederik Elkær.

Det er nærmest præcis ét år siden, at viborgenseren Elkær skiftede den danske NordicBet Liga og Hobro IK ud med en tilværelse i Lillestrøm. Siden da er det blevet til i alt 15 kampe for den norske klub.

Selvom Frederik Elkær, David Nielsen og Lillestrøm lige nu er at finde på en 15. plads i Eliteserien, så kan en enkelt sejr potentielt sende dem helt op på en 11. plads.

Næste udfordring for klubben er søndag, når Rosenborg lægger vejen forbi Åråsen Stadion godt 20 kilometer nordøst for Oslo Centrum.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P