League One

United-legende med nyt job: Grund til stå op om morgenen

Steve Bruce er ny træner i League One-klubben Blackpool som i øjeblikket er tredjesidst i rækken. Men målet er fortsat oprykning til Championship, fortæller den tidligere United-spiller.

Foto: Scott Heppell/Reuters/Ritzau Scanpix

Steve Bruce har tidligere stået i spidsen for Aston Villa og Newcastle United.

Og som spiller tørnede han i en lang årrække ud for Manchester United. Men nu er han i mere ydmyge omgivelser, efter han er blevet ansat som manager i League One-klubben Blackpool.

Bruce har stået uden job siden 2022, og den 63-årige træner er glad for at vende tilbage til gerningen. Også selvom det ikke er samme tinder som tidligere.

– Jeg har savnet det. Det har givet mig en grund til at stå ud af sengen om morgenen, og jeg har fundet ud af, jeg ikke var klar til at blive pensioneret, siger han til BBC.

Den tidligere United-forsvarsspiller blev i sidste uge ansat på en toårig aftale i Blackpool, som i skrivende stund er nummer 22 i League One. Tredje sidst.

Bruce vil håbe på, at han får en bedre tid i Blackpool end i sit tidligere job i West Bromwich, som han blev fyret i for to år siden. Her blev det blot til otte sejre i 32 kampe.

– Jeg har haft brug for en pause. Jeg har ikke haft en ordentlig pause i de godt 40 år, jeg har været i branchen.

– Jeg har været heldig, at jeg gik direkte fra at være spiller til at være træner. Men det er også mange lørdage, der er røget.

– Der var et tidspunkt, hvor jeg troede, jeg havde taget min tørn, men det er kærligheden til spillet, som har fået mig tilbage, siger han.

Blackpool har som nævnt ikke fået den bedste start på sæsonen med bare to point for fire kampe.

Ikke desto mindre håber Bruce og klubben på, at de slutter sæsonen af i den anden ende af tabellen.

– Vores mål er at rykke op. Sidste år sluttede vi nummer otte og missede slutspillet. Så kan vi gøre det bedre og nå top seks?

– Jeg har set de seneste to-tre kampe, og det kunne nemt have været blevet til sejre i dem alle, siger Bruce.

Næste opgave for Steve Bruce og Blackpool er en hjemmekamp på Bloomfield Road mod Exeter City på lørdag.

I sin aktive karriere spillede Steve Bruce for Norwich City, inden han spillede for Manchester United i godt ni år. Han sluttede karrieren i Sheffield United i 1999.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P