3F Superligaen

Se listen: Her er Superligaens skarpeste hold foran kassen

Fodbold handler om at score mål, og vi giver dig her overblikket over de mest effektive hold efter den første tredjedel af 3F Superligaen.

Superliga logo
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Denne sæsons 3F Superliga er syv runder gammel, og dermed ligger første tredjedel af grundspillet bag os.

Der er foreløbigt scoret 136 mål i sæsonens første syv runder, men hvem har egentlig været allerskarpest foran modstandernes mål?

Campo har dykket ned i tallene forud for genstarten af 3F Superliga i kølvandet på de seneste ugers landskampspause.

I moderne fodbold skæves der ofte til expected goals (xG) – eller forventet antal mål – når et holds målscoring skal analyseres.

Bliv klogere på xG i faktaboksen nedenfor

Expected Goals (xG)

Termen bruges til at vurdere sandsynligheden for at score på hver afslutning i en given fodboldkamp.

Tallet angives fra 0 til 1. Et skud med 0,1 xG betyder, at skuddet bør gå i mål 10 procent af gangene. Et afslutning med 0,8 xG betyder, at det bør scores 80 procent af gangene.’

En straffesparks xG-værdi er fastsat til 0,76.

AGF har scoret 21 mål i sæsonens første syv kampe og er dermed det hold, som har scoret flest gange i ligaen. Det er til trods for, at aarhusianerne har en xG på 13.

Groft sagt har Uwe Röslers mandskab scoret otte mål mere, end de har skabt chancer til.

Se forskellen mellem antal mål og xG her:

Årsagerne til de høje tal hos AGF kan være, at Röslers mandskab overpræsterer rent offensivt, men det kan slet og ret skyldes dygtighed hos de aarhusianske skytter.

For AGF er også det mandskab, der skal bruge færrest afslutninger på at score sine mål. Aarhusianerne har afsluttet 91 gange i sæsonen, og scorer på knap hver fjerde afslutning.

Til sammenligning har Vejle scoret fem mål i sæsonen på 100 afslutninger og scorer altså hver 20. gang, bolden sendes afsted mod mål.

Se afslutningsstatistikken her:

Tilfredshed i AGF

Cheftræneren Uwe Rösler havde godt på fornemmelsen, at hans mandskab udviste høj effektivitet foran modstanderens mål i de første syv kampe.

- Jeg troede, vi havde en bedre xG helt generelt efter de første syv kampe, men jeg er helt enig, og jeg har også godt haft det i tankerne, at vi var meget effektive, udtaler Rösler.

AGF-cheftræner Uwe Rösler efter træning på Fredensvang.
Foto: Tobias Thomasen

Rösler peger blandt andet på, at AGF fylder op i modstanderens felt, som årsag til de mange mål. Derudover betyder indlæggene, og måden de sendes ind på, også en del for effektiviteten.

Og så er der ændret på et par nøglepositioner.

- Effektiviteten ligger også i, at vi spiller Mads Emil Madsen meget højere oppe på banen, end han har gjort, siden han kom til klubben.

- Mikael Anderson spiller nu, hvor han kan drible en mand, og enten lægger han op, eller så skyder han. Og så får vi meget fra vores kanter.

AGFs Mikael Anderson har scoret til 3-2 og jubler med Patrick Mortensen og Eric Kahl under superligakampen mellem AGF og FC Nordsjælland på Ceres Park i Aarhus lørdag den 31. august 2024
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Og Paddy (Patrick Mortensen, red.) er jo bare Paddy. Han behøver ikke mange chancer. Vi har også vist vores farlighed på dødbolde igen, så det er en opsummering af det hele, lyder det fra Uwe Rösler.

Patrick Mortensen topper aktuelt topscorerlisten i 3F Superligaen med seks mål. AGF spiller søndag igen, hvor Silkeborg IF gæster Ceres Park.

Få overblik over weekendens kampe i tv her.

AGF tester mod NordicBet Liga-tophold på onsdag

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P