Herrelandsholdet

Splid i serbisk trup? Fem stjerner mangler i Parken

Det er bare 75 dage siden, at Danmark mødte Serbien ved EM i Tyskland, men når serberne søndag gæster Parken bliver det med et markant decimeret mandskab.

Aleksandar Mitrovic i duel med joachim andersen under EM.
Foto: Michaela Stache/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmark mangler flere markante navne, men det er intet i sammenligning med søndagens modstander fra Serbien.

Mens Danmark står uden blandt andre Rasmus Højlund, Andreas Christensen og Joakim Mæhle, så må den serbiske landstræner se bort fra det, man sagtens kan beskrive som nationens fem største navne.

Ser man på den serbiske EM-trup, så er både Dusan Tadic, Filip Kostic, Dusan Vlahovic, Sergej Milinković-Savić og Aleksandar Mitrovic fraværende til søndagens kamp mod Danmark.

Selvom serberne alligevel formåede at få 0-0 mod europamestrene fra Spanien i torsdags, så må de markante fravær alt andet lige betegnes som en klar fordel for Lars Knudsen, Daniel Agger og resten af det danske landshold.

Spanske EM-mestre skuffer ude mod Serbien

Der er dog vidt forskellige årsager til, at de fire serbiske stjerner er fraværende, når deres landsmænd klokken 18:00 skal op mod Danmark.

For Dusan Tadic er årsagen ganske simpel. Den 35-årige Fenerbahce-spiller stoppede nemlig på det serbiske landshold efter EM.

For Juventus-angriberen Dusan Vlahovic er afbuddet familierelateret, noget den serbiske landstræner, Dragan Stojkovic, ikke ønskede at uddybe.

– Vlahovic har familieproblemer. Jeg blander mig ikke i spillernes privatliv, og det kommer jeg heller ikke til, men det var forklaringen, sagde Stojkovic til Sportal.

For både Sergej Milinković-Savić og Aleksandar Mitrovic er det angiveligt små skader, der holder dem hjemme i deres respektive klubber i Saudi Arabien.

Umiddelbart lader landstræner Dragan Stojkovic dog ikke nødvendigvis til at købe de mange forklaringer.

– Mitrovic beklagerede sig over rygsmerter. Sergej Milinkovic-Savic fortalte mig, at han får indsprøjtninger i sin ryg. Vores læger fik et brev fra Al-Hilal om, hvad det hele handler om. Det er en spasm. Jeg har intet at tilføje – jeg stoler på spillerne, lød det fra Stojkovic, der efterfølgende bad de fremmødte journalister om hjælp.

– Det var forklaringerne, hvis I har andre informationer, så vil jeg være taknemmelig, hvis I fortæller mig dem. Selvfølgelig vil der være spekulationer, når han (Dusan Vlahovic, red) spiller for sin klub og ikke for landsholdet. Spørg dem om det. Jeg har gjort, hvad man kunne forvente: udtaget dem og inviteret dem, alt andet er forklaret, og jeg har ikke yderligere at tilføje.

Filip Kostic er heller ikke udtaget til Nations League-kampene i denne omgang, men for den 31-årige kantspiller er det i højere grad manglende spilletid i Juventus, der har kostet ham pladsen.

Kostic har endnu til gode at spille for Juventus i denne sæson, og hans tid i Torino-klubben lader i dén grad til at være et overstået kapitel. Noget den serbiske landstræner også lader til at bekræfte.

– Jeg har aldrig sagt, at der var nogen, der var ude. Ingen er streget ud. Døren er åben for alle! Jeg kan ikke udtage Kostic, når han ikke har en klub, lyder det fra Stojkovic.

Filip Kostic blive i disse dage rygtet til tyrkisk fodbold, hvor både Fenerbahce og Galatasaray har været nævnt som mulige destinationer.

Med de fem største serbiske stjerne ude er truppens

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P