Herrelandsholdet

Danske drømmescoringer sænker sløje serbere

Lars Knudsens vikariat som dansk landstræner går i historiebøgerne som perfekt, og det kan han takke særligt Yussuf Poulsen for, der stod for bag to danske drømmescoringer.

Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg jubler over Poulsens saksesparksscoring mod Serbien.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Flere danske landsholdsspillere har i dén grad grebet chancen under denne landsholdssamling.

I torsdag var det de to nye drenge i klassen, Albert Grønbæk og Patrick Dorgu, der overbeviste, men i søndagens 2-0-sejr over Serbien var det markant mere erfarne Yussuf Poulsen, der tog imod den plads i startopstilling, han havde fået på bekostning af Kasper Dolberg, med kyshånd.

Et fantastisk oplæg til Albert Grønbæks 1-0-scoring i første halvleg blev af RB Leipzig-angriberen overgået efter en times spil, da 30-årige Poulsen med et mindeværdigt saksespark selv gjorde det til 2-0 med en kandidat til det bedste danske landskampsmål nogensinde.

Søndagens kamp mod Serbien startede med et klart dansk spilovertag, og selvom danskerne ikke for alvor kom til store chancer den første halve time, så viste Serbien absolut ingen tænder.

Med kritiske briller og lidt drillende kan man sige, at det hurtigt var tydeligt, at Serbien kun har fået plads blandt Europas 16 bedste mandskaber i Nations League, fordi de senest var i pulje med Norge og Sverige.

Ikke desto mindre fik Dragan Stojkovic’ tropper 0-0 mod de nykårede europamestre fra Spanien så sent som i torsdag, men efter 36 minutters spil gik det galt for Balkan-nationen.

Lynanalyse

Flemming Toft

Kommentator, Campo

En 2-0 sejr mest af alt husket for to perlemål, Grønbæk og Yussuf Poulsen. Spillet op og ned, men alligevel en kontrolleret dansk kamp. Og hvilken succes på trænerbænken. Lars Knudsen kan vel ikke kaldes vikartræner særligt længe. Optimal start for ham og resultatmæssigt for Danmark. Stor kamp, især første halvleg, af Pierre-Emile Højbjerg – holdets absolutte akse.

Victor Kristiansen, Albert Grønbæk og Yussuf Poulsen kombinerede smukt på serbernes feltkant, og med en aflevering bag om eget støtteben spillede sidstnævnte Albert Grønbæk i himlen, og i bare sin anden landskamp scorede Grønbæk sit første landskampsmål.

Anden halvleg startede lidt tøvende fra dansk side, men det fik Yussuf Poulsen efter en times spil lavet om på, da han midt i det serbiske felt vendte sig med to serbere i ryggen og saksesparkede Victor Kristiansens indlæg i kassen til 2-0.

Det mål kom serberne sig aldrig over, og selvom Danmark heller ikke for alvor kom tæt på en udbygning af føringen, så blev sejren med stor autoritet kørt i hus.

Dermed har Danmark fået en perfekt start på Nations League, og så kan Lars Knudsen sætte et perfekt punktum for sit vikariat som dansk landstræner – hvis det altså bliver til et punktum.

Med to 2-0 sejre over henholdsvis Schweiz og Serbien er Knudsens vikariat faktisk historisk godt, da han nu kan prale af en sejrsprocent på 100 – kun sidestillet med engelske Edward Magners to kampe i spidsen for Danmark i 1939, hvor det blev til sejre over Finland og Norge.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P