International Fodbold

70 minutters overtal ikke nok – Spanien ydmyger Schweiz

Spanien var søndag på besøg hos Schweiz i Danmarks Nations League-gruppe, og ligesom det var tilfældet mod Danmark, så dummede alpenationen sig ad flere omgange mod europamestrene.

Fabian Ruiz og Joselu jubler over scoring mod Schweiz.

Hvis ikke Danmark klarede det torsdag, så sørgede Spanien søndag aften for at gøre det endegyldigt.

EM-optimismen i Schweiz kan dårligt leve længere, efter det søndag blev til et 1-4-nederlag til Spanien trods 70 minutters fodbold i overtal.

Dermed står Schweiz efter to kampe med nul point, mens Danmark topper A-gruppens pulje 4 med seks point. Spanien går på fire point, mens Serbien har et enkelt.

For anden kamp i træk leverede schweizerne dog en ganske underholdende og dramatisk kamp, der denne gang udspillede sig på en elendig og regnvåd bane i Genève.

Dramatikken startede allerede efter fire minutters spil, da Joselu headede Lamine Yamals indlæg i mål. På tv-billederne var det vanskeligt at se, om Gregor Kobel formåede at holde bolden ude af mål, men uanset fik målet lov at stå.

Den spanske føring holdt kun tre minutter, inden Becir Omeragic udlignede på et fint oplæg fra Breel Embolo, men schweizernes udligning blevet annulleret efter VAR-gennemgang, da der havde været hånd på bolden tidligt i opspillet.

Derfor var det en udbygning af føringen, da Fabian Ruiz efter 13 minutter udnyttede en retur fra Kobel, der forinden havde reddet Nico Williams store tilbud.

På en elendig bane i Genève og uden anfører Granit Xhaka på banen lignede point til Schweiz nærmest en umulighed, men så dummede Robin Le Normand sig, da han rev Breel Embolo omkuld som spaniernes sidstemand. Denne gang kunne VAR trods lang gennemgang ikke redde spanierne.

Zeki Amdouni sparkede det efterfølgende frispark på overliggeren, men med fem minutter tilbage af første halvleg lykkedes det alligevel Amdouni at reducere, da han pludselig fik bolden midt for mål efter et schweizisk hjørnespark.

Schweizerne lagde tungere og tungere pres i anden halvleg, og en udligning virkede meget sandsynlig, men med godt ti minutter tilbage af kampen forsvandt den schweiziske koncentration – og det samme gjorde muligheden for point.

Først blev Ferran Torres sendt i dybden af målmand David Raya, og med en perfekt tværpasning kunne Fabian Ruiz stort set ikke undgå at blive dobbelt målscorer. Tre minutter senere var det så Ferran Torres’ egen tur, for denne gang havde han ingen pasningsmuligheder, og så måtte FC Barcelona-spilleren selv gøre det til 1-4.