Herrelandsholdet

Fair play-debat fylder i Schweiz: Spillerne var rasende

Der tegner sig så småt et billede af forskellige kulturer i Schweiz og Danmark, når det kommer til fair play. Det blev i dén grad synliggjort i torsdagens landskamp mellem de to nationer.

Pierre Emile Højbjerg og Schweiz' Granit Xhaka i diskussion.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er dagen derpå i både Danmark og Schweiz.

Mens vi her i Danmark kunne vågne op til positive overskrifter og en særdeles god start på den vigtige Nations League, så har tilfældet været med omvendt fortegn i Alpelandet.

Det var tydeligt for enhver, der så torsdagens landskamp i tv, at de schweiziske spillere bestemt ikke var tilfredse med de danske spilleres ageren ved den danske 1-0-scoring.

Her blev den schweiziske angriber Breel Embolo liggende i græsset efter en duel med Jannik Vestergaard, og ikke længe efter huggede Patrick Dorgu Danmark i front.

Mens der næppe findes én eneste dansker, der mener, at situationen viste mangel på fair play fra danskernes side, så forholder det sig præcis modsat i Schweiz.

– I Schweiz lærer vi som børn, at når en spiller er skadet og bliver liggende i græsset, dikterer fair play, at bolden skal sparkes ud. Derudover afhænger det af situationen. Hvis en spidsangriber skader sig selv langt væk fra spillet, så fortsætter spillet selvfølgelig.

– I tilfældet med Embolo er alle i Schweiz enige om, at det var kæmpe mangel på fair play fra Danmark. Derudover har vi indtrykket, at de schweiziske spillere mistede fokus for i stedet at signalere til at spillet blev stoppet.

– Man er også nødt til at tænke på, at Schweiz i forvejen spillede med 10 spillere, og med en mand i græsset forsvarede de med kun otte markspillere. Spillerne var stadig rasende, da vi interviewede dem efter kampen, fortæller Jonas Ruffieux, der er journalist på den schweiziske avis La Liberté, til Campo.

Den schweiziske journalist fortæller desuden, at der med 2-0-nederlaget til Danmark er blevet sat en delvis stopper for den voksende schweiziske optimisme ovenpå nationens flotte EM-slutrunde, hvor en straffesparkskonkurrence mod England i kvartfinalen blev endestationen.

– En sejr ville selvfølgelig have været fin, men en uafgjort på udebane havde været tilfredsstillende. Det ville have været lidt arrogant at se os som favoritter mod Danmark, men alligevel bliver et negativt resultat mod en anden modstander end Spanien betragtet som virkelig skidt på grund af turneringens struktur.

– Efter EM er alle klar over, at det bliver vanskeligt at slutte over Spanien, men vi havde troet, at vi ville ride videre på bølgen fra EM og slutte som toer. Nu er det allerede usikkert, lyder det fra Jonas Ruffieux med henvisning til, at en andenplads i Nations League vil give topseedning i VM-kvalifikationen.

Slet ikke ligegyldig: Nations League får betydning for VM

Selvom Danmark tog første stik imod Schweiz og dermed har de bedste kort på hånden i forhold til den vigtige andenplads, så er Danmark ikke ligefrem et mandskab, som man frygter i Bern, Zürich og Lausanne.

– For at være ærlig, så har vi ikke en stærk holdning til det danske landshold i Schweiz. De er hverken et imponerede eller skræmmende hold. Vi kender deres styrker, og alle husker deres fantastiske forløb under EM i 2021, men vi vurderer Danmark til at ligge på samme niveau som os, lyder det fra Jonas Ruffieux.

Det omvendte opgør mellem Schweiz og Danmark spilles den 15. oktober. Inden da skal begge mandskaber møde både Serbien og Spanien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P