Herrelandsholdet

Slet ikke ligegyldig: Nations League får betydning for VM

For første gang siden EM-slutrunden i sommer skal Herrelandsholdet i aktion igen. De to kommende opgør kan få en aldeles vigtig betydning for Danmarks seedning til den kommende VM-kvalifikation.

Det danske A-landshold varmer op til en træning.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Nations League er slet ikke ligegyldigt.

Mange landsholdsfans tager ikke turneringen lige så seriøst, som når Herrelandsholdet skal spille en slutrunde som VM eller EM.

Men faktisk har formatet ændret sig, så flere kampe har afgørende betydning for landsholdene.

En plads som nummer et eller to i gruppen giver ikke længere kun adgang til slutspillet i Nations League.

Hvis Danmark ender med en af de to øverste placeringer i gruppen, får Danmark dermed en topseedning til den kommende VM-kvalifikation i 2025.

UEFA har nemlig ændret på antallet af grupper til VM-kvalifikationen, så der i stedet for 13 grupper, er 16.

I gruppespillet vil der være tolv grupper af enten fire eller fem hold, hvor vinderen af hver gruppe vil kvalificere sig direkte til VM-slutrunden i 2026.

Landsholdene på andenpladsen i hver gruppe skal spille play-off-kampe sammen med de bedste rangeret gruppevindere fra Nations League i 2024/25-tureningen.

Lynanalyse

Flemming Toft

Kommentator, Campo

– Det er vigtige landskampe – også på resultatfronten, for der spilles om seedning til VM-kvalifikationen. To sejre mod Schweiz og Serbien vil gøre vejen noget lettere mod VM i 2026. Tænk, hvis vi kan undgå Europas bedste i kvalifikationen.

– Landsholdet er et sted, hvor de bedste- og næstbedste landshold i Europa er et godt stykke foran. På FIFA-listen rangerer Danmark mellem Grækenland og Israel som nummer 16 – ganske enkelt manglende resultater i de vigtigste kampe. Derfor er en topseedning nødvendig i VM-kvalen.

Desuden betyder det, at otte hold nu går videre til knockout-fasen i stedet for fire i Nations League.

Danmark er i 2024/25-udgaven af Nations League igen placeret i Liga A, hvor det rødhvide mandskab er udtrukket i gruppe med Spanien, Schweiz og Serbien.



Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P