Bundesligaen

Reus forklarer: Derfor kunne jeg ikke blive i Bundesligaen

En 12 år lang karriere i Borussia Dortmund sluttede denne sommer for Marco Reus. Selv fortæller han, at der er to årsager til, hvorfor han ikke kun se sig selv blive i tysk fodbold og spille for en anden klub.

Marco Reus under en kamp for LA Galaxy.
Foto: Scott Rovak/Reuters/Ritzau Scanpix

Et vaskeægte Dortmund-koryfæ.

Det er, hvad Marco Reus i dén grad må siges at være.

Efter 12 år i Borussia Dortmund, hvor han endte med at være den næstmest scorende spiller i klubbens historie nogensinde, var tiden dog inde til noget nyt denne sommer.

Med kontraktudløb skiftede han i stedet til LA Galaxy, der gennem årene har rådet over nogle ikke helt uvæsentlige navne såsom Zlatan Ibrahimovic og David Beckham.

I et større interview med tyske Bild sætter den 35-årige tysker nu ord på, hvor det blev en klub i udlandet – og altså ikke en anden klub på en lidt lavere hylde i Bundesligaen.

– Der er to årsager.

– Først og fremmest min forbindelse til Dortmund. Min personlighed egner sig ikke til, at jeg pludseligt skulle spille for en anden klub i Bundesligaen – og tilmed at skulle spille mod Dortmund.

– For det andet, så var det nok min sidste chance for at tage et stort skridt ud og opleve et sådant nyt eventyr, siger han.

Marcos Reus var i Dortmund som ungdomsspiller, inden han i 2012 vendte retur på seniorniveau.

Siden blev det til hele 429 kampe med 170 scoringer og 131 oplæg til følge.

I LA Galaxy er det indtil videre blevet til et mål og en assist i to kampe.

Han har skrevet under på en aftale frem til udgangen af 2026 i MLS-klubben.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P