Herrelandsholdet

Landsholdsinteressen daler: Fremtiden er på spil!

Til aftenens kamp mod Schweiz er billetterne ikke røget væk med så høj fart, som det har været tilfældet de seneste to år.

Der er udsolgt til kampen mellem Danmark og Finland i Parken torsdag den 23. marts.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Herrelandsholdet spiller torsdag for første gang siden EM-slutrunden i Tyskland.

Efter 13 landskampe med et udsolgt Parken kunne forårets og sommerens testkampe ikke mønstre helt samme tilslutning fra de danske fans.

Nu er der dog dømt kampe af betydning i Parken igen – men det har ikke umiddelbart fået fansene til at dukke op i samme hobetal, som da landsholdsfeberen var på sit højeste.

Således er det første gang i flere år, at DBU ikke kan melde udsolgt til landskampe af betydning i Parken. Det er en situation, der ifølge kommentator Flemming Toft med rette skaber bekymring på landsholdets vegne.

– Fremtiden er på spil i aften. Et dansk landshold skal vise tydelig fornyelse – i stil og blandt de udtagne. Det er ikke nok hele tiden at understrege: ”vi er et godt sted” – Det er landsholdet altså ikke, siger Campos kommentator Flemming Toft.

Nedadgående landsholdsopbakning

– Kravet til landsholdet i aften er et nyt udtryk. Det har siden de porøse VM-dage i Qatar været en sløvende omgang for fodboldfans og en begejstring, der udelukkende blev båret på 2021-dønningerne og fællesskabet iført ansigtsfarver, siger fodboldkommentatoren og uddyber:

– Det er for nedadgående – ikke udsolgt til de to september-kampe, ikke den sædvanlige snak om landsholdet, og skriverierne er blevet færre. Vi interesserer os ikke i samme grad som tidligere for nationalholdet.

Vi interesserer os ikke i samme grad som tidligere for nationalholdet

Flemming Toft

Til Campo fortæller DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer, at der torsdag klokken 10:30 er solgt knap 27.000 billetter til kampen mod Schweiz.

Det er et faldende tal sammenlignet med kampene i Parken før EM-slutrunden i sommer, hvor billetterne i Parken har været udsolgt i to år ved gældende kampe.

I modsætning til foldboldkommentatoren Flemming Toft, mener Jakob Høyer, at interessen for landsholdet stadigvæk er høj.

Har du styr på Campos nye features? – Læs mere om dem her:

Ny rekord og nye features – dine besøg gør en forskel

– Vi skal huske på, at der har været udsolgt i Parken mellem 12-14 gange i træk. Det er vi stolte over, og det er en helt anden opbakning til Herrelandsholdet sammenlignet med for fem år siden, udtaler Høyer til Campo.

Hvorfor tror du så, at den stime af udsolgte kampe potentielt set kan brydes i aften?

– Jeg ved ikke, hvorfor at der ikke er udsolgt endnu. Men jeg kan sige, at der stadig er stor lyst til at følge landsholdet. Så overordnet set er det tilfredsstillende, og mon ikke mange af billetterne ryger i løbet af dagen, fortæller DBU’s kommunikationschef.

En kaotisk optakt

Flemming Toft er ikke i tvivl om, at trænerrokaden kan opfattes som kaotisk af danskerne.

– Man kan igen spørge i den kaotiske optakt til, hvad er “noget nyt”? Hvem har ansvaret, når et ansvar skal evalueres? Er det den i første omgang midlertidige landstræner Morten Wieghorst, som har stået bag hovedparten af denne spillertrup? eller den midlertidige afløser Lars Knudsen, der præsenterede truppen, to efterudtagne og oplægget?

– Eller er det fodbolddirektøren, Peter Møller, der har udtaget og efterudtaget et par nye landstrænere til den nye start? Der er så mange spørgsmålstegn ved landsholdet, lyder det fra Toft.

Når udenlandske landshold spiller mod Danmark i Parken til Herrelandsholdets landskampe, er der normalt reserveret en specifik procentdel af stadionets kapacitet til udeholdets fans.

Ifølge UEFA’s regler for internationale kampe tildeles udeholdets fans typisk omkring 5 procent af stadionets kapacitet.

I modsætning til aftenens kamp mod Schweiz går DBU’s billetsalg bedre frem mod søndagens kamp mod Serbien. Til kampen mod Danmarks EM-modstander er der nemlig allerede solgt 30.500 billetter.

Tallene er udleveret af DBU torsdag klokken 10.30. Begge tal kan derfor stige løbende

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P