Dansk Fodbold

Fodbold-boss frygter tilstande som i basket og ishockey

Spillerforeningen kigger med bekymringen over Atlanten, hvor man frygter for samme tilslutning til fodboldlandsholdene, som man ser det med basketball og ishockey.

Christian Nørgaard, Thomas Delaney og Mikkel Damsgaard under herrelandsholdets træning i Freudenstadt, mandag den 17 juni 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kampkalenderen er overfyldt. Spillerne kan ikke nå at restituere.

Det er en af de helt store bekymringer i Spillerforeningen for tiden.

I en pressemeddelelse torsdag giver man udtryk for, at det på sigt kan ende med at få samme konsekvenser for landsholdsfodbolden, som man ser det med ishockey og basketball.

I de amerikanskdominerede sportsgrene er det nemlig sjældent, at de allerstørste stjerner melder sig til rådighed, når der skal spilles for landsholdene.

Og med presset på fodboldspillerne er der, ifølge spillerforeningen, en overhængende fare for, at fremtiden altså også byder på landsholdsfodbold uden de største stjerner.

– Der vil vi ikke hen. Vi vil have, at landsholdet præsenterer de allerbedste spillere. Så at det, når man tager i Parken, er de allerbedste spillere, der er der. Det er ikke dem fra fjerde eller femte niveau, fordi de bedste har været tvunget til at melde fra, fordi de ikke kan kapere den pressede kalender.

– Spillerne er vanvittigt privilegerede. De lever af det, de elsker. De har et drømmejob, som mange vil lægge begge arme for at få. Men derfor er der alligevel en grænse for, hvad man kan præstere. Det er jo ikke sådan, at vi bare kan blive ved med at hælde penge på, og så kan du løbe x-antal kilometer længere. Det hænger ikke sådan sammen, siger Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen.

Pressemeddelelsen nævner intet om, at man i både ishockey og især i basketball er så suveræne i USA, at konkurrencen fra andre nationer ofte er minimal – hvilket måske også kan tænkes at spille en rolle i de amerikanske spilleres tilslutning til landsholdene i de to sportsgrene.

Spillerforeningen med opråb: Skidt for spillerne og det hele

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P