Herrelandsholdet

Eriksen og landsholdet – ikke længere det logiske valg

Christian Eriksen bliver i Manchester United – og dermed har han for alvor sat sin ellers faste landsholdsplads på spil.

Christian Eriksen varmer op i den danske landsholdslejr
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen er med i samlingen op mod kampene i Parken her i september.

Men den manglende spilletid i Premier League, som der er udsigt til, gør at landstræneren – hvem det så end er – skal træffe et valg uden rekordholderen (134 landskampe) i fremtiden.

Og selvom han altid kommer med boblende spillelyst, når landsholdet samles, og han lige i nuet er en selvfølge i den sammenhæng, så bliver det svært at forsvare en fremtidig trøje 10 på hans overkrop, hvis bænken er med fast plads i United.

Eriksen fik blot 12 kampe fra start i Premier League sidste sæson, og har endnu ikke fået minutter som indledning på 2024-25 (før Liverpool-kampen). Og ikke meget tyder på, at han indgår seriøst i Erik ten Hags fremtidsplaner.

Alligevel affærdigede United og Eriksen mulige transfers i dette vindue.

Ny rekord og nye features – dine besøg gør en forskel

Anderlecht, Ajax, nogle tyrkiske klubber og senest Real Betis har været nævnt som interesserede, men klubben og spilleren sagde nej.

Jeg tror Eriksen har valgt at blive, fordi hans familie trives godt i Greater Manchester efter et liv med flytteri mellem Amsterdam, London, Milano, London igen og nu det nordvestlige England.

Han får en god løn – estimeret til ca 70 millioner kroner om året, og kan som en “fri mand” gøre sig selvstændig på markedet næste sommer til en sidste kontrakt i karrieren.

Og United har fastholdt en kvalificeret reserve, der altid pynter på træningsbanen og i det kollektive miljø.

Men Christian Eriksen er ikke længere et logisk valg, som han har været det i årevis.

Specielt ikke, hvis spilletiden bliver minimal i et Manchester United, der ikke udadtil har præciseret, hvorfor danskeren skal blive.

Uden kampe, ingen landsholdsplads.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P