Dansk drømmedebut: Dorgu-drøn sikrer dansk sejr

Danmark kæmpede sig til en 2-0-sejr takket være Patrick Dorgu, som fik en vanvittig debut på det danske landshold med en scoring efter bare 47 sekunder på banen.

P. Dorgu
82′
P. Højbjerg
90’+2′
45′
90′

Et vanvittigt indhop gjorde forskellen.

Torsdag aften kom EM-kvartfinalisterne fra Schweiz på besøg i Parken, da begge nationer indledte deres Nations League-kampagner.

Her blev den danske landsholdsdebutant Patrick Dorgu den helt store helt, da den unge venstreback bare skulle bruge 47 sekunder på at sende Danmark i front.

Lynanalyse

Flemming Toft

Campos fodboldkommentator og ekspert

Debutanternes aften blev Danmarks aften.

Kampens scoringer lod dog vente på sig.

Kort før pausefløjt var det først Christian Eriksen og Albert Grønbæk, der indgik i nogle gode kombinationer, hvorefter Kasper Dolberg blev sendt i dybden, men den store chance blev afværget af Gregor Kobel i det schweiziske mål.

Anden halvleg var kun små fem minutter gammel, da Dolberg igen var på spil og erobrede bolden fra Nico Elvedi, som derefter nedlagde den dansk spids.

Efter et VAR-tjek blev kampens dommers dom ændret fra et gult kort til et rødt, men desværre for Danmark skete forseelsen uden for feltet, hvorfor det blot blev til frispark.

Det tog Christian Eriksen sig af, men desværre var der ingen gevinst.

Efter det røde kort tog Danmark teten og efter 73 minutters spil kunne den danske jubel bryde løs, da Jonas Wind prikket bolden ind til 1-0.

Jublen var dog ganske kortlevet, da linjedommeren prompte hævede flaget, hvorefter målet blev annulleret for offside.

Efter 81 minutters blev Patrick Dorgu skiftet ind i stedet for Victor Nelsson, da Lars Knudsen skiftede system og gik over til en firebackkæde.

Bare 47 sekunder efter indskiftningen kunne jublen igen bryde løs i Parken, da Patrick Dorgu blev iscenesat af Andreas Skov Olsen, hvorefter den 19-årige dansker scorede med sit højre ben.

Efter scoringen opstod der skærmydsler, da Schweiz-spillerne var rasende og blandede sig i den danske jubel, hvorefter der blev uddelt flere gule kort.

Bægeret flød kort efter over for Granit Xhaka, som nedlagde Pierre Emile Højbjeg unødvendigt midt på banen og fik sit andet gule kort på fire minutter.

Fem minutter senere – og fire minutter før tid – fik den danske landsholdsanfører lov til at le sidst, da han satte kampens sidste scoring ind med en kontrolleret afslutning.

Således har Danmark fået en perfekt start på Nations League med tre point.

I kampen var der også debut til Albert Grønbæk, som gjorde en fin figur, indtil han blev pillet ud efter 81 minutter.