3F Superligaen

AGF-profil efter ændring: Vidste ikke jeg var målscorer

Mads Emil Madsen er blevet skubbet en smule længere frem på banen for AGF, og det har indtil videre givet pote i den nye sæson. Derudover fortæller han til Campo, at han havde håbet på en landsholdsudtagelse – men ikke forventet det.

AGF's Mads Emil Madsen efter træningen på Fredensvang.
Foto: Tobias Thomasen.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Der findes et vældig godt belæg for, at Mads Emil Madsen har været god i Superligaen denne sæson.

Den 26-årige midtbanespiller har været på rundens hold fem gange i de første syv runder. Så det er ikke kun inden for Ringgaden i Aarhus, Madsen bliver bemærket.

Men hvorfor går det så godt lige nu? Det har Campo spurgt den tidligere Silkeborg IF-profil om.

– Det har nok meget at gøre med, at det fungerer for hele holdet.

– Alle vores offensivspillere er jo kommet rigtig godt fra start. Så det hjælper, og det skaber et flow og en selvforstærkende effekt, siger han.

Mads Emil Madsen fortæller derudover, at han er blevet rykket en smule længere frem på banen, end det tidligere har været tilfældet.

Tidligere har den blonde 7’er været sidestillet med hårdtarbejdende Nicolai Poulsen på midtbanen, men AGF-træner Uwe Rösler har ændret på formationen.

Nu er der én sekser, og så er Mikael Anderson blevet skubbet længere ud til siden. Det giver rum til, at Mads Emil Madsen kan foretage de sene løb ind i feltet, fortæller han.

– Det har hjulpet mig til at lave nogle mål og generelt komme i farligere situationer,

Var det et forslag, du selv kom med til Rösler?

– Nej, det var faktisk ikke noget, jeg havde tænkt… Jeg vidste ikke, jeg var en målscorer. Men det er jeg åbenbart – så det var godt set jo, siger han med et smil.

Den boldstærke midtbanespiller står i skrivende stund noteret for fire scoringer i syv kampe. I sidste sæson blev det til tre scoringer i 26 kampe i alle turneringer.

AGF's Mads Emil Madsen har scoret til 1-0 i superligakampen mellem AaB og AGF på Aalborg Portland Park, fredag den 23. august 2024.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Havde håbet på men ikke forventet en landsholdsudtagelse

Med de stærke midtbanepræstationer blev der spekuleret i, om AGF-profilen skulle have chancen på landsholdet, der torsdag aften tager hul på denne omgang Nations League.

Kommentator: Klassespiller skal erstatte O’Riley

I første omgang blev Madsen ikke udtaget, og det skete heller ikke i vindue to og tre, som åbnede på grund af skader til først Brighton-spilleren Matt O’Riley og siden Maurits Kjærgaard fra RB Salzburg.

Ifølge Madsen håber alle spillere på at få et opkald fra landstræneren, men midtbanespilleren har også forståelse for, at der bliver kigget andre veje.

– Jeg er afklaret med, at der skal lidt mere end fem gode kampe til for at komme på landsholdet. Man skal præstere lidt mere kontinuerligt.

– Der er mange, der spiller på større adresser, så det er svært, når man spiller i Superligaen.

– Men jo, jeg havde da helt sikkert håbet. Men jeg havde ikke forventet det, siger han.

På den anden side af landskampsterminen venter et hjemmebane opgør mod AGF-spillerens tidligere klub Silkeborg IF, som også har fået en flot start på sæsonen.

SIF ligger i øjeblikket nummer tredjepladsen i Superligaen, mens AGF er nummer to. Det jyske topogør sparkes i gang klokken 14.00 søndag den 15. september.

Eksperter enige: AGF-profil skal på landsholdet

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P