3F Superligaen

Justitsministeren indkalder til krisemøde efter uroligheder

Peter Hummelgaard (S) indkalder aktører fra fodboldverdenen til møde i næste uge efter uroligheder ved søndagens derby.

Brøndby IFs fans før 3F Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken i København, søndag den 1. september 2024
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det var voldsomme scener, som udspillede sig både før, under og efter søndagens derby i 3F Superligaen mellem F.C. København og Brøndby.

En 7-Eleven på Svanemøllen Station blev udsat for plyndring og der var opfordringer til vold på Brøndbys fanafsnit.

Nu er bægeret fyldt hos justitsminister Peter Hummelgaard, som vil de seneste års voldsomme uroligheder til livs.

Derfor har han onsdag indkaldt flere af fodboldens aktører, herunder Brøndby, F.C. København og DBU, til møde den 12. september, oplyses i en pressemeddelelse.

– Jeg bliver vred og forarget, når vi nu igen er vidner til absurde scener i forbindelse med en fodboldkamp. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man bruger fodbold som en undskyldning til at begå vold og hærværk, udtaler Hummelgaard, og fortsætter:

Peter Hummelgaard under Socialdemokratiets sommergruppemøde
Peter Hummelgaard (S) under Socialdemokratiets sommergruppemøde.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Vi har fra politisk side givet politiet og klubberne flere redskaber i kampen mod hooliganisme, men politiske initiativer kan ikke stå alene. De skal følges op af konkret handling fra fodboldaktørenes side.

– Jeg har derfor indkaldt klubber og fans samt repræsentanter fra fodboldens verden til et møde i næste uge for at høre, hvordan de har tænkt sig at sætte ind over for voldsparate fans, der tyranniserer helt uskyldige mennesker, der blot vil hygge sig på stadion eller er på arbejde for at passe på os andre.

På mødet skal man drøfte, hvordan klubberne kan tage et større ansvar, for at undgå hændelser, som i weekenden.

– Den nuværende situation er uacceptabel og en skamplet på den fodboldsport, vi er så mange, der holder af, slutter justitsministeren.

Justitsminister Peter Hummelgaard har foruden Brøndby IF, FCK og DBU også indkaldt Danske Fodboldfans, supportgrupperinger og Divisionsforeningen til mødet.

DSB har også været ude og råbe op i kølvandet på plyndringen på Svanemøllen Station. Her lød opfordringen, at klubberne skal tage større ansvar – og Brøndby var klar til dialog.

Læs den historie her.

DSB med opråb til klubberne – Brøndby er klar til dialog

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P