3F Superligaen

AGF-chef om profiler: Ingen støj som pressede os

AGF er lykkes med at holde på klubbens formstærke profiler i det netop overståede transfervindue. Ifølge sportschef Stig Inge Bjørnebye var hans job nemmere, fordi der ikke var så meget støj om eksempelvis Mikael Anderson og Gift Links.

Gift Links og Mikael Anderson jubler efter en AGF-scoring mod AaB.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF-spillerne fyrer den af i Superligaen, men der var ikke megen larm om dem i transfervinduet.

Det fortæller klubbens norske sportschef Stig Inge Bjørnebye ved et doorstep på klubbens træningsanlæg Fredensvang tirsdag eftermiddag.

Spurgt ind til mulig interesse for profilerne Mikael Anderson og Gift Links svarer han:

– Vi ønskede ikke at sælge Mikael, og vi var heller ikke presset til det af markedet. Det var godt at opleve.

– Der var ingen støj eller forstyrrelser rundt om os, og det gjorde vores job nemmere, siger nordmanden.

Sent på transfervinduets sidste dag udlejede AGF Sigurd Haugen til tyske Hansa Rostock. Derudover er Peter Bjur, Benjamin Hvidt og Janni Serra fortid i klubben. Sidstnævnte er i første gang lejet ud til Nürnberg i Tyskland, men der er en købsoption i aftalen.

Men klubbens formstærke profiler er fortsat på Fredensvang.

– De spillere er glade i øjeblikket (Mikael Anderson og Gift Links, red.). For de kan, hvis de ikke er, få noget til at ske. Men der var ret stille, siger sportschefen.

Til januar åbner der et nyt transfervindue, og hvis Mikael Anderson fastholder sin form og AGF sin placering i ligaen, kan det betyde, at interessen for islændingen stiger.

Men det tager Stig Inge meget roligt.

– Af en eller anden grund er der altid snak om Mikael Andersson i hvert transfervindue.

– Men der er to parter i det. Vi vil gerne have, han bliver, og det har der været snakke om. Hvis det var op til os – så ville det ikke være besværligt.

– Men vi ved, at Mikael har ambitioner om større liga eller klub. Og det er faktisk det, vi vil have: Vi vil have, at vores spillere har ambitioner.

– Jeg elsker, når spillerne har det. Men jeg tror måden at opnå sine ambitioner, er ved at arbejde hårdt her hver dag, siger han.

Mikael Andersons nuværende kontrakt udløber i 2026. Tidligere på sommeren fortalte den 26-årige profil til Campo, at der på det tidspunkt ikke var dialog mellem parterne om en ny aftale.

AGF’s Anderson om forlængelse: Ingen dialog mere

Anderson har indtil videre scoret to mål og lavet fire oplæg i syv Superliga-kampe i den her sæson.

Den islandske midtbanespiller har spillet i AGF siden 2021, hvor klubben hentede ham hos ligarivalen FC Midtjylland for et rekordbeløb.

Røde tal: AGF forventer stort millionunderskud

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P