Herrelandsholdet

Posen rystet: Ni EM-spillere siet fra

Siden EM-slutrunden i Tyskland har fodboldeksperter og mange danskere råbt efter fornyelse på det danske landshold. Tirsdagens landsholdsudtagelse tyder på, at nye kræfter skal tage over. Få overblikket her.

DBU afholder Doorstep
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den midlertidige landstrænerduo bestående af Lars Knudsen og Daniel Agger har tirsdag formiddag udtaget 23 spillere til Herrelandsholdets to kampe i Nations League i Parken den 5. september mod Schweiz og den 8. september mod Serbien.

I den forbindelse er der ni navne fra EM-slutrunden, som er blevet siet fra.

Listen af spillere, som ikke er med, består af blandt andet af rutinerede spillere som Simon Kjær og Thomas Delaney. De er stoppet på Herrelandsholdet.

Rasmus Højlund, Joakim Mæhle og Andreas Christensen er alle vigtige skikkelser i den rødhvide trøje, som kommer til at sidde over ved kommende landsholdstermin på grund af skader.

De nye navne

Dette har givet plads til helt nye navne som Rennes-spilleren Albert Grønbæk, Patrick Dorgu fra Lecce og Morten Frendrup fra Genoa. Sidstnævnte blev udtaget tidligere på året, men måtte melde fra på grund af sygdom.

Den vikarende landstræner Lars Knudsen udtaler til DBU’s hjemmeside, at de nye spillere forhåbentligt kan tilføje noget nyt til Herrelandsholdet:

– Vi har taget nogle nye spillere med, som vi synes er rigtig dygtige og spændende, og som kan komme ind og give noget nyt til truppen, siger Knudsen og udtaler derefter:

– Det er en virkelig stærk trup, hvor vi har et godt fundament med både erfarne spillere og nye landsholdsspillere, der kan komme ind med noget ny energi. Det bliver nogle spændende kampe, og vi glæder os, siger Lars Knudsen.

Ser man på nogle af de andre udtagelser, så er der igen blevet plads til Matt O’Riley og Gustav Isaksen. To spillere, som flere eksperter havde spået en plads i EM-truppen til slutrunden i Tyskland.

Den nye Brighton-spiller O’Riley er noteret for to A-landskampe, som han fik under Kasper Hjulmands æra. I samme ombæring fik Isaksen et enkelt opgør, som var imod Færøerne tilbage i marts 2024.

Men nu tyder det på en ny tid for landsholdet, som indeholder flere nye navne i truppen siden EM i Tyskland, og der er mulighed for hele fire debutanter i de to kampe.

Velkendte navne fravalgt

Resten af de spillere, der er sorteret fra siden EM-slutrunden, er:

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, Mathias Jensen, Anders Dreyer og Jacob Bruun Larsen er alle spillere, som er blevet fravalgt til kommende landsholdssamling.

En af årsagerne er, at Danmark skal have et væsentligt mere offensivt udtryk, hvis man spørger landsholdets assistenttræner Daniel Agger:

– Først og fremmest vil vi gerne skabe flere chancer. For fundamentet har været ekstremt godt defensivt, og vi har været dygtige i fase 1. Men vi har ikke været så dygtige til at skabe noget derfra, siger Agger. Det er egentlig det, vi gerne vil over i. Investere offensivt og score flere mål.

Det er egentlig det, vi gerne vil over i. Investere offensivt og score flere mål.

Daniel Agger

Derudover slår Daniel Agger fast, at det ikke handler om alderen for at indgå på landsholdet. I stedet kigger trænerparret efter, hvad den enkelte spiller kan bidrage til det nye landsholdsprojekt.

Du kan læse, hvem den vikarierende landsholdsduo ellers har udtaget nedenfor:

Første trup uden Hjulmand: Flere nye ansigter

Det fulde overblik:

Ude af truppen siden EM-slutrunden:

Andreas Christensen, Simon Kjær, Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, Rasmus Højlund, Joakim Mæhle, Thomas Delaney, Mathias Jensen, Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer

De nye:

Victor Nelsson, Patrick Dorgu, Morten Frendrup, Matt O’Riley, Gustav Isaksen, Albert Grønbæk

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P