Herrelandsholdet

Landsholdet har fået ny anfører: Han er en kriger

Pierre Emile Højbjerg er ny anfører på det danske A-landshold.

Pierre Emile Højbjerg varmer op til en kamp for Marseille.
Foto: Miguel Medina/AFP/Ritzau Scanpix

Landsholdet har fået ny anfører.

Det oplyser DBU i forbindelse med udtagelsen af landsholdstruppen tirsdag.

Her er valget faldet på Pierre Emile Højbjerg, der i flere år har været et sikkert navn på holdkortet og kamp efter kamp har arbejdet stenhårdt inde i maskinrummet på den centrale midtbane.

Det oplyses samtidig, at beslutningen om at gøre Pierre Emile Højbjerg til ny permanent anfører blev truffet før landstræner Morten Wieghorsts sygemelding.

– Pierre er en kriger, der altid går forrest og giver alt for sit hold og for sit land. Han er et naturligt samlingspunkt for holdet, og han vil med sit engagement og sin store vilje kunne løfte holdet og rive Parken med. Vi glæder os over at have så stærk en kaptajn til at løfte efter Simon, siger Lars Knudsen, der er landstræner i de to kommende Nations League-kampe.

Marseille-midtbanespilleren er selv beæret over sin nye tjans, som han har fået foran Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, der ellers indgik som en fast bestanddel af anførergruppen sammen med Simon Kjær:

– Det er med stolthed og stor respekt, at jeg står her i dag som anfører. Jeg er bevidst om det ansvar, der følger, og vil altid være mig selv på den bedst mulige måde.

– Opgaven er lige til: At sørge for at vi alle løfter i flok for at støtte hinanden som spillere og mennesker. Vi skal alle på landsholdet sørge for, at vi bliver ved med at have det rigtige mindset, der skal til for at skrive nye fodboldminder på holdets og hele Danmarks vegne. Men vigtigst af alt, vi skal gå til opgaverne med et smil på læben, det er vores land vi spiller for, siger han.

Han har tidligere båret anførerbindet for Danmark under testkampen mod Sverige forud for EM og under en kamp mod Færøerne.

Pierre Emile Højbjerg står noteret for 81 A-landskampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P