Herrelandsholdet

Wieghorst forklarer: Grundige og svære overvejelser

Morten Wieghorst sætter ord på beslutningen bag sit afbud til de to kommende Nations League-kampe. En beslutning, der bestemt ikke var let for ham at træffe.

Morten Wieghorst sammen med U21-landstræner Steffen Højer.
Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix

Med Kasper Hjulmands stop for lidt over en måned siden, blev Morten Wieghorst samtidig præsenteret som ny landstræner.

Her har han fået en aftale frem til udgangen af året.

Inden længe var det så tid til, at han skulle have sine første kampe i sit nye virke – men sådan skulle det ikke gå.

Mandag oplyser DBU nemlig, at Morten Wieghorst har måttet melde sig syg med mindre stresssymptomer.

Selv sætter landstræneren nu ord på sit afbud.

– Efter grundige og svære overvejelser har jeg desværre været nødsaget til at melde fra til de kommende to Nations League-kampe på grund af sygdom.

– Det har været en meget svær beslutning, da jeg havde set frem til at stå i spidsen for holdet og videreudvikle det med nye idéer, men af hensyn til holdets absolut bedste har jeg valgt at stå over i de kommende to kampe, siger han til DBU’s egen hjemmeside.

I Morten Wieghorsts fravær bliver det Lars Knudsen, med Daniel Agger tæt ved sin side, der skal stå i spidsen for Christian Eriksen og de øvrige danske landsholdsstjerner i begyndelsen af september.

– Forberedelserne har været rigtig gode, og jeg er sikker på, at Lars og Daniel sammen med spillerne og staben leverer to gode kampe, og så glæder jeg mig meget til efterfølgende at være tilbage igen, siger Morten Wieghorst.  

Truppen til de to Nations League-kampe bliver udtaget tirsdag af Lars Knudsen og Daniel Agger. Planen var oprindeligt, at truppen skulle udtages mandag.

Danmark gæster Schweiz torsdag den 5. september, inden Serbien tre dage senere aflægger visit i Parken søndag den 8. september.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P