Premier League

Derfor køber Arsenal spanier: Europas bedste duelspiller

Arsenal er angiveligt tæt på at hente en spansk midtbanespiller, og det er nok ikke helt tilfældigt, at det lige er ham, den engelske storklub har udset sig.

Foto: Leonhard Simon/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvad skal Arsenal dog med Mikel Merino?

Den engelske klub er efterhånden oppe blandt de allerbedste, så de skal vel også gå efter de bedste spillere?

Det er øjensynligt også det, de har tænkt sig at gøre, hvis det ellers lykkes dem at blive enige med Real Sociedad om midtbanespilleren Mikel Merino.

For fans, der ikke følger La Liga, er Mikel Merino dog formentlig et mere ubeskrevet blad, men der er en mening med galskaben.

En opgørelse foretaget af statistik- og analysefirmaet Opta og delt på X-profilen OptaJoe viser nemlig, at Merino er den spiller på tværs af Europas top fem-ligaer, som vandt aller flest dueller i sidste sæson med hele 326 af slagsen. Opta skriver yderligere, at kun Cadiz-spilleren Chris Ramos overgår Merino, hvad angår vundne luftdueller.

28-årige Mikel Merino startede karrieren i CA Osasuna, før han i 2016 skiftede til Borussia Dortmund. I 2017 blev han så sendt på lejeophold i Newcastle United, hvorfor man må forvente, han godt kender lidt til Premier League. Newcastle United købte ham i 2018 fri af Borussia Dortmund, men sendte ham i samme ombæring videre til Real Sociedad, hvor han siden har spillet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P