VM 2026

Overblik: Hvornår starter kvalifikationen til VM 2026?

Snart begynder det danske herrelandshold jagten på en plads ved VM 2026 i USA, Canada og Mexico. Men hvornår starter VM-kvalifikationen til VM 2026 egentlig? – Få svaret her.

Da danske landsholdsspillere samles i en klynge forud for opgøret mod England ved EM 2024. Snart gælder det kvalifikationen til VM 2026, men hvornår sparkes den egentlig i gang? - Få svaret her.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Sommerens EM-slutrunde er bag os, og snart gælder det kvalifikationen til VM 2026. Men hvornår starter VM-kvalifikationen til VM 2026 egentlig?

EM 2024 denne sommer har efterladt et tomrum i landsholdsmæssig forstand. Nu er der to år til, at vi igen kan nyde en sommer med en stor slutrunde på skærmen i de danske hjem.

I sommeren 2026 er det nemlig tid til den næste VM-slutrunde i rækken, når bolden triller ved VM 2026 i USA, Canada og Mexico. Men det er endnu langt fra sikkert, at Danmark skal deltage ved slutrunden. Først venter en lang kvalifikationsturnering, men hvornår skal Danmark egentlig i aktion i VM-kvalifikationen?

Hvornår starter VM-kvalifikationen til VM 2026?

Da danske roligans må i mellemtiden væbne sig med en god portion tålmodighed – og måske lidt Nations League-fodbold, som ruller over skærmen i løbet af efteråret 2024.

Det er nemlig først i foråret 2025, at VM-kvalifikationen sparkes i gang for de europæiske lande – nærmere bestemt starter VM-kvalifikationen til VM 2026 i marts 2025. VM-kvalifikationen løber frem marts 2026, hvor alle de europæiske deltagere ved VM 2026 er fundet.

Det er endnu uvist, hvem der skal møde hvem, men sikkert er det, at formatet bliver noget, vi alle sammen kender.

Da danske landsholdsspillere samles i en klynge forud for opgøret mod England ved EM 2024. Snart gælder det kvalifikationen til VM 2026, men hvornår sparkes den egentlig i gang? - Få svaret her.
Snart sparker det danske landshold VM-kvalifikationen til VM 2026 i gang. Her ses landsholdsspillerne samlet i en klynge forud for opgøret mod England ved sommerens EM 2024. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Hvordan fordeles VM-billetterne i VM-kvalifikationen?

UEFA har fået 16 billetter til VM 2026, og 12 af disse fordeles gennem VM-kvalifikationsturneringen.

De europæiske nationer fordeles i 12 grupper á fire eller fem, og gruppevinderne sikrer sig en direkte billet til VM-slutrunden i USA, Canada og Mexico.

Det efterlader fire VM-pladser, som efterfølgende skal fordeles. De 12 andenpladser fra VM-kvalifikationen får her en chance mere – sammen med de fire højest rangerede vindere fra Nations League-turneringen.

De i alt 16 nationer møder hinanden i en playoff-turnering i marts 2026 om de sidste fire VM-billetter. Først en semifinale, hvor otte nationer ryger ud i VM-mørket. Dernæst en finalerunde med fire kampe, hvor hver af vinderne booker en plads ved VM 2026.

Det er, som nævnt, i skrivende stund endnu ukendt, hvem Danmark står over for i VM-kvalifikationen. Den endelige dato for lodtrækningen er ikke fastlagt endnu.

Sikkert er det dog, at Danmark skal spille en række kampe i Nations League i løbet af efteråret 2024, hvor Spanien, Schweiz og Serbien venter i turneringens øverste lag.

Få det fulde overblik på Danmarks kampe i Nations League her.

Ekspert: For mig er han en favorit til landstrænerjobbet

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P