3F Superligaen

AGF-chef vil hente konkurrence til Nicolai Poulsen

Nicolai Poulsen er den eneste rendyrkede defensive midtbanespiller i AGF-truppen. Derfor ønsker klubben på et tidspunkt at forstærke sig på positionen og øge konkurrencen til slideren på midten, fortæller cheftræner Uwe Rösler.

AGF's Nicolai Poulsen i kamp mod F.C. Københavns Mohamed Elyounoussi.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

AGF har dobbelt op på alle positioner på nær én.

Der er nemlig kun én ægte defensiv midtbanespiller i truppen i form af Nicolai Poulsen.

Og selvom den stærke bolderobrer gør det rigtig godt for aarhusianerne, vil cheftræner Uwe Rösler gerne have mere konkurrence på positionen gennem tilgang udefra.

– Jeg tror, der på et tidspunkt vil komme en spiller ind, der kan spille den plads som sin specialitet.

Sådan lyder det fra AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, som gerne vil øge konkurrencen på den defensive midtbane. Eller set udefra nærmere skabe en reel konkurrence på positionen.

For når Nicolai Poulsen kan spille, så spiller han. Aktuelt eksemplificeret i denne sæson, hvor den defensive jernmand røg direkte tilbage i startopstillingen til opgøret mod Brøndby IF efter sit skadesfravær i kampene forinden mod F.C. København og Sønderjyske.

Nicolai Poulsen fejrer på billedet et af sine blot tre mål for AGF i alt i en kamp mod FC Nordsjælland sidste år. Ifølge cheftræner Uwe Rösler forsøger Poulsen at lægge på sit offensive spil på Fredensvang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
AGF-profil med mål i støvlerne: Jeg kan lidt mere nu

Kun én af sin slags

Nicolai Poulsen er nemlig den eneste rendyrkede defensive midtbanespiller i AGF-truppen og en vigtig mand for holdet i presspillet, forklarer Uwe Rösler.

– Der er ikke mange spillere, der er bedre end Nicolai Poulsen. Vi har en særlig spillestil, som er aggressiv, dynamisk og fremadrettet, og når vi presser, vinder han os så mange bolde som ingen andre, og han beskytter vores bagkæde, siger cheftræneren og fortsætter:

– Men han er den eneste ægte 6’er i truppen. Frederik Brandhof og Magnus Knudsen (nu i Holstein Kiel, red.) lærte at spille positionen i seneste sæson. Det var fint, og jeg synes, de begge hjalp os. Brandhof er meget pålidelig, og han kan spille positionen uden problemer, men vi har også brug for ham som en af de to 8’ere.

Hvis du vil hente en spiller ind, som med det samme kan konkurrere med Poulsen på pladsen, koster han tre til fem millioner euro

Uwe Rösler
Uwe Rösler har alternativer i den nuværende trup til pladsen på den defensive midtbane, men tyskeren ønsker en specialist udefra. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Nicolai Poulsen selv mener ikke, der mangler konkurrence på positionen på den defensive midtbane. Det fortæller han i et interview til Campo, som du også kan se øverst i artiklen.

– Jeg synes, der er rigtig mange dygtige midtbanespillere, som også kan spille den plads, som jeg er på. Nu har Brandhof spillet i mit fravær, hvor jeg har været skadet både i den her sæson, men også i seneste sæson. Og det har jo vist sig at være en god løsning for os, fordi jeg synes, han har spillet nogle rigtig gode kampe for os, siger han og fortsætter:

– Som du siger, er jeg den eneste rendyrkede defensive midtbanespiller, hvis man kan sige det sådan. Men det er egentlig ikke sådan, jeg ser på det. Vi har en masse forskellige kvaliteter os midtbanespillere, og jeg tror, det er vigtigt at have i en trup, så man ikke har syv-otte stykker af den samme type fodboldspillere. Det tror jeg ikke giver den rigtige dynamik på et fodboldhold.

AGF's Nicolai Poulsen efter træningen på Fredensvang.
Nicolai Poulsen har spillet 164 kampe gennem sine fem år i AGF, som han kom til fra Randers FC i 2019. Foto: Tobias Thomasen.
Jesper Hansen har kæmpet sig tilbage i AGF: Det var møg

Konkurrence udefra

Selvom Uwe Rösler også ser andre spillere gøre sig gældende til den defensive midtbane, ønsker tyskeren konkurrence til Poulsen fra en spiller, der er vant til at spille positionen.

– På et tidspunkt vil vi tilføre mere konkurrence til midtbanen, men jeg ved ikke, om det bliver i dette transfervindue eller næste. Man skal også tænke på, at hvis du vil hente en spiller ind, som med det samme kan konkurrere med Poulsen på pladsen, koster han tre til fem millioner euro (22-37 millioner kroner, red.), tror jeg. Og hvis du henter en ung spiller, har han brug for tid. Så det hander om at finde den rigtige spiller.

– Jeg vil gerne slå fast, at jeg generelt er meget tilfreds med Nicolai Poulsen. Han har forbedret sig på bolden i min tid i klubben, og han er modig med den. Han ønsker at lære at blive mere fremadrettet, og hans defensive arbejde for holdet er ekstraordinært. Han er fantastisk, og med den måde, han spiller på, passer han perfekt ind i vores DNA.

– Men han er også blevet 31 år, og alle har brug for konkurrence. Vi har mange spillere til hver enkelt plads, men på denne særlige position har vi kun én spiller i Poulsen, der virkelig har lært at spille pladsen, og Brandhof, som kan spille den, siger Uwe Rösler.

Nicolai Poulsen og Frederik Brandhof i duel med F.C. Københavns Mohamed Elyounoussi i Superligaen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Bundærlig og alsidig AGF’er: Måske det er en hæmsko

Fokus er på banen

Selvom AGF-cheftræneren altså gerne vil have mere konkurrence om pladsen på den defensive midtbane, bruger Nicolai Poulsen ikke megen tid på at spekulere på, om der kommer konkurrence udefra til hans plads.

– Hvad klubben gør, og hvad de henter, det er jo op til dem, og hvad de synes, der er bedst for AGF. Det eneste, jeg fokuserer på, det er spillet på banen, siger han.

Duelund tæt på comeback: Kan nærmest dufte det

Mon ikke Nicolai Poulsen igen er at finde på sin vante plads på den defensive midtbane, når AGF fredag møder AaB på udebane.

Den jyske klassiker fløjtes i gang på Aalborg Portland Park klokken 19.00, og du kan se opgøret i TV på TV3 Sport og Viaplay.

AGF’s Poulsen: Har aldrig været specielt dårlig på bolden

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P