3F Superligaen

Uwe Röslers største frygt er psykologisk: Må vi bare ikke!

Det mentale aspekt fylder en stor del i fodbold. Det er AGF-cheftræner Uwe Rösler i dén grad opmærksom på, når han skal forsøge at få sine spillere til at toppræstere uagtet modstanderen.

Uwe Rösler spejder ud mod sine AGF-spillere under kampen på Brøndby Stadion.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

AGF er kommet særdeles flot fra land i denne sæson.

Først blev det til en pointdeler hjemme mod den danske mester i form af FC Midtjylland, inden en flot indsats lige akkurat ikke rakte til point i Parken.

Siden fulgte en storsejr mod Sønderjyske og senest en sejr på udebane mod Brøndby.

Næste opgave for Aarhus-klubben er mandag aften hjemme mod Vejle Boldklub, og cheftræner Uwe Rösler er ganske opmærksom på modstanderens kompetencer.

– Vejle er en svær størrelse. Vi spillede 0-0 nede hos dem sidste år.

– Det var en meget fysisk kamp, hvor det kom til at handle om at neutralisere hinanden. Vi skabte ikke nok, og de skabte ingenting.

– Men med vores nuværende form og alle fit og klar til kamp, der har vi 100 procent sikkert – med det rette mindset – en god chance for at vinde kampen, siger AGF-cheftræneren.

Netop mindsettet er noget, som fylder en hel del for tyskeren.

Særligt i kølvandet på succesoplevelser er han opmærksom på, at spillerne ikke må slække på hverken indsats eller koncentration.

– Psykologisk må vi ikke slappe af. Det var min største frygt efter Sønderjyske; at vi begyndte at slappe af, fordi vi fik for meget ros fra folk.

– Når folk giver os ros, så ringer alle alarmklokkerne, siger han og tilføjer, at rosen i hans optik var fuldt ud berettiget efter storsejren på 4-0 over Sønderjyske:

– Holdet var virkelig imponerende. Den måde, vi kom ud til første minut på, ekstremt højt tempo og fuld power, lyder det fra AGF-cheftræneren, der nok en gang samtidig understreger, at mandagens kamp mod Vejle bliver en svær opgave at løse.

Opgøret mellem Uwe Röslers tropper og Vejle Boldklub fløjtes i gang mandag klokken 19.00 i Aarhus.

Gæsterne jagter fortsat sæsonens første point, mens AGF med en sejr kan spille sig op på siden af Brøndby på fjerdepladsen i 3F Superligaen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P