Herrelandsholdet

Ekspert: For mig er han en favorit til landstrænerjobbet

Danmark skal have ny landstræner, og spørger man Campos ekspert Rasmus Würtz, så er Kent Nielsen en af favoritterne til jobbet.

Kent Nielsen ( SIF Træner) under superligakampen mellem Silkeborg IF og FC Nordsjælland på JYSK Park i Silkeborg søndag den 18. august 2024
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Kasper Hjulmand annoncerede tidligere på sommeren sit stop som landstræner.

Derfor har Morten Wieghorst overtaget styringen indtil årsskiftet, imens Dansk Boldspil-Union leder efter den nye landstræner.

Og for rekordindehaveren af flest kampe i Superligaen, Rasmus Würtz, så render den kommende landstræner muligvis rundt i den hjemlige andedam.

Helt præcist i Silkeborg IF, hvor Kent Nielsen lige nu har gang i en rigtig god sæsonstart i 3F Superligaen med sit rødklædte mandskab.

62-årige Kent Nielsen har et hav af meritter bag sig gennem mere end tyve år som klubtræner på højeste danske niveau.

Kent Nielsen har det lederskab og den gennemslagskraft, der skal til

Rasmus Würtz

Og Würtz, som selv har spillet under Kent Nielsen i AaB, er ikke i tvivl.

– Vi er ved at være der, hvor jeg faktisk synes, han fortjener chancen i sådan et job. Han er en fremragende træner med en klar spillestil, som han igennem flere sæsoner med forskellige hold har bevist, at han mestrer, udtaler Würtz til Campo.

Kent Nielsen gestikulerer under kamp.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Silkeborg topper aktuelt 3F Superligaen, hvor det senest blev til en storsejr over FC Nordsjælland, og den attraktive fodbold, som er blevet synonym med Kent Nielsen og Silkeborg, tror Würtz, vil passe godt til Herrelandsholdet.

– Jeg tænker, det er en form for fodbold, som landsholdet godt kunne tænke sig at spille.

– Silkeborg har ikke så mange af de her ‘individualister’, som man nogle gange skriger på, men alligevel formår de at spille med tempo, lave deres gennembrud og spille offensiv angrebsfodbold.

– Og den måde at spille fodbold på, tænker jeg også, kunne passe ret godt til vores landshold.

Kan sagtens håndtere stjernerne

I Silkeborg er Kent Nielsen berømmet for at finde spillere fra et lavere niveau og gøre dem til stjerner. På landsholdet er dynamikken lige omvendt, hvor de store stjernerne vender hjem fra deres internationale adresser.

Men det kan Kent Nielsen sagtens håndtere, mener Würtz.

– Kent Nielsen har det lederskab og den gennemslagskraft, der skal til for at håndtere de vel efterhånden ret store stjerner, som kommer hjem og spiller de her landskampe. Han er også selv tidligere spiller og har en enorm erfaring.

– Så hvis det var mig, så ville han faktisk være en af favoritterne til det job, slutter Rasmus Würtz.

Kent Nielsen har overfor Campo ikke afvist, at han vil takke ja, hvis DBU bankede på døren. Faktisk er det alle danske træneres pligt at overveje det seriøst, fortæller han.

Læs hele interviewet med Kent Nielsen her.

Ærlig Kent Nielsen: Landstræner er det største i Danmark

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P