3F Superligaen

Bundærlig og alsidig AGF’er: Måske det er en hæmsko

Frederik Brandhof må være lidt af en træners drøm. Han er klar til at spille en lang række forskellige positioner – både fra start og som indskifter. Og han gør det gerne uden brok. Men måske det også af og til kan være det, der afholder ham fra for alvor at bide sig fast.

Frederik Brandhof jubler efter kampen mellem AGF og FC Nordsjælland.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Få typer fodboldspillere har en højere stjerne hos cheftræneren, end dem som kan lidt af det hele, makker ret og passer sin egen butik.

Sådan en type er Frederik Brandhof.

Den 28-årige AGF’er har i årenes løb spillet de fleste positioner på banen – med undtagelse af angriber, midtstopper og målmand.

Nok er han oftest at finde på den centrale midtbane, og når der er brug for ham, så er han der.

Og det er uanset om det er fra start eller til kampens sidste kvarter som indskifter.

Netop den rolle – og den alsidighed – kan dog måske også tænkes at være en af årsagerne til, at han har svært ved kontinuerligt at bide sig fast i startelleveren i AGF.

En refleksion, som Frederik Brandhof i hvert fald også selv har gjort sig.

– Ja, det er et godt spørgsmål. Det tænker jeg også nogle gange selv over. Men jeg føler, at det er godt for klubben at have mig i forhold til det. At have en spiller, som kan bruges på flere positioner.

– Selvfølgelig vil jeg gerne spille så meget som muligt, men det kan også være en fordel i forhold til det; hvis der er et hul på en af positionerne, så kan de bruge mig, fordi jeg netop kan spille på flere forskellige pladser, siger Frederik Brandhof til campo.dk og opsummerer:

– På den anden side, så bliver man måske ikke ekspert i den ene position.

– Men jeg er nu glad for, at jeg trods alt kan spille på flere forskellige positioner på banen, så der ligesom er flere muligheder for mig til at få spilletid.

Betragtningerne udefra og Frederik Brandhofs egne tanker ser ud til at stemme fuldstændigt overens AGF-cheftræner Uwe Röslers syn på ham.

– Brandhof kan spille den defensive midtbaneposition, men er også vigtig som en af 8’erne. Han er meget pålidelig, og han er alsidig. Og det er virkelig, virkelig godt at have en spiller som Brandhof, siger den tyske træner.

Uwe Rösler har nok en gang fundet plads til Frederik Brandhof i den AGF-trup, der mandag aften skal forsøge at hente en sejr hjemme mod Vejle Boldklub.

Den kamp fløjtes i gang klokken 19.00 og kan ses på TV2 Sport X.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P