Premier League

Manchester Citys 115 anklager: Hvornår falder dommen?

Manchester City har længe været i manges søgelys, efter det kom frem, at klubben skal undersøges for potentielt at have brudt Premier Leagues finansielle regler i op imod 115 tilfælde. Men hvornår falder der afgørelse i sagen, og hvad kan konsekvenserne blive?

De 115 anklager: Hvornår falder der dom i Manchester City-sagen?
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvornår falder der afgørelse i Manchester City-sagen? Og hvad kan konsekvenserne blive for Premier League-klubben?

Det har længe stået klart, at Manchester City skal undersøges for potentielle brud på det økonomiske regelsæt i Premier League i hele 115 tilfælde.

Sidenhen har mange fans af ligaen fulgt med, mens Manchester-klubben har hevet det ene trofæ efter det andet i hus. Men risikerer City at miste de trofæer, og hvornår falder afgørelsen mod Premier League-klubben?

Mandag kom det frem, at den uafhængige kommission, der skal undersøge City i sagen og udmåle en eventuel straf, går i gang, før det egentlig var besluttet.

Kommissionens undersøgelse skulle nemlig først være startet til november, men kommissionen tyvstarter, og sagen optages allerede i slutningen af september.

City-dom nærmer sig: Sagen starter næste måned

Men hvornår falder afgørelsen i Manchester Citys FFP-sag?

Kommissionen anslås at skulle bruge nogle måneder på at undersøge sagen til bunds, før en afgørelse kan træffes. Derfor er der endnu kun blevet givet et slag på tasken for, hvornår afgørelsen helt præcist falder.

Men meget tyder på, at en eventuel dom falder i løbet af den kommende Premier League-sæson.

Man regner nemlig med at nå frem til en afgørelse i starten af 2025.

Hvad kan konsekvenserne blive for Manchester City?

Det er selvfølgelig kun spekulationer på nuværende tidspunkt, men flere eksperter og undersøgende journalister, der har gravet i Manchester City-sagen, ser bestemt ikke let på de mulige konsekvenser.

Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Eksempelvis har Martyn Ziegler, der er sportschef ved The Times, som dækker sagen tæt, udtalt, at han vurderer, at Manchester-klubben risikerer at blive tvangsnedrykket, hvis de hårdeste anklager imod klubben bliver bevist.

Premier Leagues øverste chef kræver afgørelse

Den seneste udvikling i den store sag er, at Premier Leagues egen chef, Richard Masters, har udtalt sig ret skarpt omkring sagen, da han blev interviewet af BBC

Her udtalte han blandt andet:

– Det har stået på i flere år nu, og selvfølgelig skal der findes en afgørelse i sagen.

Du kan læse hele interviewet, hvor Masters giver sit besyv med lige her:

PL-chef: Selvfølgelig skal der findes afgørelse i City-sag
Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P