OL 2024

Spanien er klar til OL-finalen – sender Marokko i bronzekamp

Mandag aften stod den første OL-semifinale mellem Spanien og Marokko, og her blev de regerende europamestre sejrsherrerne.

En stor spansk fodboldsommer kan blive endnu større.

Det står klart efter mandagens første OL-semifinale, hvor spanierne bookede den første plads i OL-finalen med en 1-2-sejr mod Marokko.

Således skal Marokko i stedet spille om bronze.

Marokko tog føringen 37 minutter inde i opgøret, da kampens svenske dommer, Glen Nyberg, efter et VAR-tjek tydeligt kunne se Pablo Barrios sparke Amir Richardson ned i feltet.

Derefter eksekverede Soufiane Rahimi, som er OL-topscorer, usvigeligt sikkert fra ellevemeterpletten.

Den afrikanske føring fik lov at stå helt indtil kampen havde rundet 65 spilminutter, før Barca-talentet Fermin Lopez bankede udligningen ind.

Med små fem minutter tilbage af opgøret blev indskiftede Juanlu Sanchez den helt store helt for Spanien, da Sevilla-forsvarsspilleren knastørt satte bankede bolden ind til 1-2 og dermed sendte Spanien i OL-finalen.

Dermed er Spanien klar til OL-finalen, hvor enten Frankrig eller Egypten venter – de to nationer mødes senere mandag aften.

Finalen spilles den 9. august i Paris, imens bronzekampen, som Marokko skal spille i, finder sted den 8. august i Nantes.