Æresdivisionen

Priske vinder første trofæ efter vanvidskamp

Søndag aften stod Johan Cruyff Shield-finalen mellem Eredivisie-mestrene fra PSV og Brian Priskes Feyenoord. Her lykkedes det danskeren at høste sit første trofæ i Holland.

Nu er Brian Priske for alvor landet i Holland.

Søndag aften stod Johan Cruyff Shield-finalen mellem PSV og Feyenoord, og her var der mål for alle pengene.

Opgøret sluttede nemlig med de vanvittige cifre 4-4 efter ordinær spilletid, hvorefter kampen måtte afgøres i straffesparkskonkurrence, hvor Feyenoord trak det længste strå.

Det startede ellers jammerligt for Brian Priske og kompagni, som efter bare ni minutter kom bagud takket være den hollandske PSV-kant Noa Lang.

Dererfter fik to lynscoringer gjort skaden god igen, da først Santiago Gimenez eksekverede på straffespark og fire minutter senere lagde op til Bart Nieuwkopp, som gav Feyenoord føringen.

Den fik lov at stå helt indtil pausen, men kort inden i anden halvleg udlignede Luuk de Jong.

Derefter fulgte endnu et straffespark til Feyenoord, som Gimenez igen tog sig sikkert af til 2-3.

Målfesten var dog langtfra ovre, da Guus Til efter godt en times spil udlignede kampen for tredje gang.

Med 20 minutter igen tog Priskes tropper atter føringen, da den purunge midtbanespiller Antoni Milambo kom på tavlen.

Efter 80 minutters spil fik PSV tildelt sit første straffespark – og det tredje i kampen – som Luuk de Jong sikkert bankede ind til 4-4.

Opgøret bød ikke på flere scoringer i ordinær spilletid, hvorfor kampen måtte afgøres på straffespark.

Brian Priske vinder første trofæ med Feyenoord

Her blev PSV’s Johan Bakayoko og Guus Til de store skurke, da duoen brændte henholdsvis andet og tredje spark, imens Feyenoord scorede samtlige forsøg.

Trofæet blev sikret, da kroatiske Luka Ivanusec bankede det fjerde og afgørende straffespark i kassen.

Dermed vinder Feyenoord 2-4 i straffesparkskonkurrencen.

Se hele straffesparkskonkurrencen i videoen over artiklen.

Således er Brian Priske kommet perfekt fra land i sin nye hollandske klub, som indleder sin Eredivisie-sæson mod Willem II på lørdag.