3F Superligaen

Jesper Hansen har kæmpet sig tilbage i AGF: Det var møg

Jesper Hansen er lige nu foretrukket som sidste skanse i AGF trods købet af den yngre Leopold Wahlstedt. Den 39-årige målmand var i seneste sæson under svære perioder henvist til bænken, og han vil kæmpe for at beholde sin genvundne plads i målet.

Jesper Hansen jubler under kamp for AGF.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Målmænd stopper oftest først karrieren i en høj alder.

Bare se på AGF’s Jesper Hansen, som i den grad stadig er aktiv.

Selvom keeperen har rundet de 39 år, kæmper han fortsat hårdt på Fredensvang for at fastholde den startplads mellem stængerne, som han i perioder mistede i seneste sæson. Og så går Jesper Hansen efter et superligajubilæum, fortæller han til Campo.

– Personligt har det været en god opstart for mig fra første dag, jeg mødte ind, og jeg har egentlig bare givet den gas. Så har pilen har været rettet mod mig, og det har handlet om at gribe den chance og se, om jeg kan bibeholde pladsen ved at spille nogle gode kampe, siger Jesper Hansen til Campo på Fredensvang og fortsætter:

– Det er det, det hele handler om: at levere varen og være solid, så der ikke tænkes i, om der skal skiftes. Jeg skal levere nogle gode kampe og cementere pladsen.

Ordene fra Jesper Hansen falder ovenpå AGF’s første to kampe i denne superligasæson, hvor han har været valgt som førstemålmand i begge. Det til trods for at klubben har været ude og hente den svenske keeper Leopold Wahlstedt i sommerens transfervindue.

Jesper Hansen har spillet i AGF siden ankomsten fra FC Midtjylland i sommeren 2021. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
AGF-profil har særligt fokus: Jeg skal trykke på aftrækkeren

Svær seneste sæson

Selvom Jesper Hansen lige nu er førstemålmand, kan han se tilbage på seneste sæson, hvor situationen var en anden.

Her kæmpede han om pladsen med Bailey Peacock-Farrell – en kamp, som den nu tidligere konkurrent vandt. Det var ikke en let tid, fortæller Hansen.

– Jeg var selvfølgelig skuffet over at komme på bænken i seneste sæson og skulle bruge noget tid på at finde motivation og knokle videre på træningsbanen, så jeg kunne stå klar, når der blev brug for mig. Og det gjorde der.

– Jeg vil ikke sige, at jeg har tænkt over, om jeg skulle skifte væk, men det hele har måske været lidt noget møg i en periode. Så må man op på hesten igen, og det har jeg prøvet flere gange før, så jeg har vidst, hvordan jeg skulle håndtere det. Derfor kunne jeg også komme ind og levere på et højt niveau og faldt ikke igennem, så folk kunne komme til at tænke, at jeg var gammel og færdig.

– Det hjalp selvfølgelig på humøret, at det til sidst blev til kampe i løbet af sæsonen. Så jeg kom frem til, at jeg ville blive ved et år mere og holde mig kørende, når kroppen har det, som den har, og jeg mentalt ikke føler mig som en snart 40-årig.

Jesper Hansen stod 13 kampe for AGF i Superligaen i seneste sæson. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Uforløst AGF-angriber tror på sig selv: Jeg kan blive en succes

Ny sæson – ny konkurrent

Nu er en ny sæson i gang, og der er blevet skiftet ud i målmandsteamet i AGF, hvor Bailey Peacock-Farrell har forladt klubben, og Leopold Wahlstedt er kommet ind. Spændende, mener Jesper Hansen.

– Det er jo stadig nyt, men Leopold, som er kommet ind, er en super fin fyr, arbejder på banen og har en god og meget rar personlighed. Som det er lige nu, har samarbejdet været rigtig godt. Det ser jeg som en god ting, så vi kan presse hinanden, siger han.

Jeg skal selvfølgelig bare gøre mit til, at jeg står så skarpt, at det er svært for dem at tage mig ud af målet

Jesper Hansen om konkurrencen i AGF

Som Jesper Hansen selv nævner, nærmer han sig en alder på 40 år, og AGF’s nye tilgang på målmandspositionen Leopold Wahlstedt er med sine 25 år noget yngre.

Derfor er Hansen godt klar over, at Wahlstedt er fremtiden, og at han dermed selv på et tidspunkt bliver fortiden.

Bænkplads til ny AGF-keeper? Kæmper for at blive fit

Selvom de to målmænd har et godt samarbejde på Fredensvang, er de konkurrenter, og Jesper Hansen vil gøre sit for at skubbe Wahlstedts debut så langt ud i fremtiden som muligt.

– Det er jo sådan, det er. Jeg prøver kun at fokusere på at levere et rigtig højt niveau, og at det derigennem måske kan blive mig, der står. Leopold er jo hentet ind på en fem-årig aftale, så det er også med fremtiden for øje. Det er jeg godt klar over, siger Jesper Hansen og fortsætter:

– Men jeg må ligesom klynge mig til det, jeg har foran mig, som er kampene indtil næste sommer. Det er trænerens valg, men jeg skal selvfølgelig bare gøre mit til, at jeg står så skarpt, at det er svært for dem at tage mig ud af målet.

Cheftræner Uwe Rösler er manden, der afgør, hvem der tager pladsen i AGF-målet denne sæson. Her ses han sammen med Jesper Hansen under kamp. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
– Løgn hvis jeg stod og sagde, at det slet ikke påvirker mig

Nærmer sig milepæl

Udover glæden ved at spille kampe er der også en anden grund til, at Jesper Hansen håber på at stå så mange superligakampe som muligt, inden handskerne på et tidspunkt lægges på hylden. Der venter nemlig et jubilæum inden længe.

Trods udlandsophold i fransk fodbold hos Evian og Bastia har Jesper Hansen gennem sine mange år som professionel i skrivende stund spillet 388 kampe i Superligaen ifølge danskfodbold.com.

Dermed er der kun 12 kampe, til han runder kamp 400. Og det er AGF-målmanden udemærket klar over, da Campo spørger ind til det.

– Det er sjovt, for jeg har faktisk selv lige været inde og se på det. Ja, den begynder jeg at kigge lidt efter. Det kunne være fedt!, siger Jesper Hansen og fortsætter:

– Det kunne godt blive i den her sæson. Det tror jeg.

Jesper Hansen på Fredensvang.
Jesper Hansen har indtil videre spillet 87 kampe for AGF, hvor han er på kontrakt indtil næste sommer. Foto: Tobias Thomasen.

Skulle Jesper Hansen passere de 400 kampe, vil han være den spiller, der har spillet næstflest kampe i Superligaen. Rekordindehaveren er Rasmus Würtz med sine 452 kampe.

Ny AGF-keeper om konkurrence: Ved hvad jeg kan

Om Jesper Hansen igen tager plads i målet for AGF i næste kamp, eller Leopold Wahlstedt får chancen, bliver afgjort senere fredag.

Her møder aarhusianerne nemlig Sønderjyske på Ceres Park i Aarhus. Der er kick off klokken 19.00, og du kan se kampen i TV på TV3 Sport og Viaplay.

AGF-profil med mål i støvlerne: Jeg kan lidt mere nu

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P