2. Division

Fra Old Trafford til Gladsaxe Stadion: Jeg glæder mig

Næstveds nye træner, René Skovdahl, har tidligere i karrieren været på besøg hos nogle af fodboldens allerstørste adresser. Nu ser han dog frem til at lede sin nye klub i den danske 2. division.

Rene Skovdahl
Foto: Andreas Lissau / Sjællandske Nyheder
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Fra Premier League på Old Trafford til 2. division på Gladsaxe stadion.

René Skovdahl er en mand, der har prøvet lidt af hvert, og på lørdag står han overfor sin første kamp som cheftræner for Næstved Boldklub, der møder AB i 2. division.

Campo har taget en snak med den rutinerede træner, som ser meget frem mod sin første kamp.

– Uanset om jeg står på sidelinjen i Premier League, i en Champions League-kvalifikationskamp eller til en 2. divisions-kamp i Gladsaxe, så glæder jeg mig altid. Jeg er utrolig spændt på den kommende sæson, jeg sammen med Næstved Boldklub går i møde.

– Hvis man har lyst til at være træner, så skal man altid have en ambition og et ønske om at hjælpe andre, hvad end det er klubben eller den enkelte spiller, med at blive så god som overhovedet muligt, fortæller den nye Næstved-træner til Campo.

Skovdahl kom til Næstved for under en måned siden. Han har tilbragt over ti år i udlandet, men er alligevel meget begejstret for den kultur, han mødte fra første dag på sit nye job.

– Der er så mange kompetente og erfarne folk tilknyttet den her klub hele vejen rundt, som alle har det fælles mål, at de gerne vil udvikle klubben.

– Alle er enige om, at vi gerne vil med op i det sjove selskab, men vi er også alle sammen meget bevidste om, at det skal ske på en ordentlig måde. Det er vigtigt, at man kan skabe en bæredygtig kultur, hvor tingene hænger sammen både sportsligt og økonomisk, siger han.

Næstved ansætter cheftræner med imponerende CV

Skovdahl, der senest var cheftræner i Norge, har været træner i udlandet i lige knap 12 år, med undtagelse af et kort ophold i FC Roskilde i 2017.

Han mener, at den danske 2. division er en tand over det niveau han kommer fra, og det er positivt for dansk fodbold siger han.

– Mit indtryk er at mange af klubberne i højere grad satser på ungdommen i 2. division, hvor du får en masse sultne spillere fra forskellige ungdomsafdelinger.

– I og med der også kun er 12 hold i rækken, gør det at der bliver kæmpet mere, og dermed bliver skabt en mere konkurrencedygtig 2. division. Og det ser jeg som en kæmpe fordel for dansk fodbold, slutter Skovdahl.

René Skovdahl overtog trænerjobbet fra netop AB’s tidligere træner Patrick Birch Braune, der valgte at stoppe i Næstved den 24. juni.

Han har tidligere i karrieren blandt andet været assistenttræner med fokus på særligt analyser og det fysiske i Cardiff, mens klubben fortsat spillede med i Premier League.

Han har også været assistenttræner i Macabi Haifa, der fra tid til anden har leveret flotte præstationer på den europæiske scene.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P