Conference League

Brøndby krydser i Kosovo og er klar til tredje runde

Brøndby er klar til tredje runde af Conference League-kvalifikationen, efter at klubben torsdag spillede 2-2 mod KF Llapi.

Brøndbys Emmanuel Yeboah jubler, efter han har scoret til 3-3 i superligakampen mellem Viborg FF og Brøndby IF på Energi Viborg Arena søndag den 21. juli 2024.
Thomas Mikkelsen
66′
Emmanuel Yeboah
53′
Ohi Omoijuanfo
61′
45′
90′

Brøndby IF vandt i sidste uge med 6-0 over KF Llapi.

Torsdag aften var der returopgør i Kosovo, og det var tydeligt at se på Jesper Sørensens holdopstilling, at avancementet var så godt som sikret.

Blandt andet var Thomas Mikkelsen med i målet, Christian Cappis fik sjældne minutter på midten og Emmanuel Yeboah startede i front. Og alle tre spillede store roller i kampen.

Men det var hjemmeholdet, der først gjorde sig bemærket.

Den 17-årige midtbanespiller Elvir Gashijan bragte nemlig værterne i front kort før pause, men i anden halvleg kom Brøndby på tavlen.

Emmanuel Yeboah fortsatte den fine sæsonstart og bragte Brøndby på omgangshøjde, da han kvitterede for Oscar Schwartaus oplæg med at sparke bolden ind til 1-1.

Det skulle også blive 1-2 til Brøndby, da Ohi Omoijuanfo omsatte et straffespark, som Christian Cappis fik tilkæmpet.

Llapi fik dog udlignet på et sær selvmål, hvor føromtalte Gashijan sparkede på overliggeren, hvor bolden efterfølgende ramte Thomas Mikkelsens hånd og røg i målet. 2-2.

Det blev kampens resultat, og dermed vinder Brøndby samlet med 8-2 og er klar til tredje runde i kvalifikationen til Conference League.

Her venter polske Legia Warszawa, som også spillede sig videre i turneringen denne torsdag med en samlet 11-0-sejr over walisiske Caernarfon Town.

Selvom der venter stærk modstand for Brøndby IF, så har de blå-gule dog en stor fordel i ét af de to opgør mod polakkerne. Læs mere om dette herunder.