OL 2024

Spanien er videre ved OL efter sikker sejr over miniput

Spanien mødte lørdag eftermiddag Den Dominikanske Republik ved OL, hvor de tog en sikker sejr, som sender dem videre ved turneringen.

Spanien er videre ved De Olympiske Lege.

Det står klart, efter de lørdag eftermiddag vandt 3-1 over Den Dominikanske Republik.

Her var der undervejs både rødt kort, et langt VAR-tjek og scoring fra fødderne af en FC Barcelona-spiller, før storfavoritten sent i kampen kunne sikre sig de tre point.

Efter 24 minutter kunne FC Barcelona-talentet Fermin Lopez, som godt nok var til EM, men ikke fik mange minutter undervejs, bringe Spanien på 1-0, da han udnyttede en fejl i det dominikanske forsvar.

Så skulle man ellers tro, at Spanien bare kunne køre cruise control, men efter 38 minutter viste dominikanerne, at de er kommet til Paris, hvor OL afholdes, for at spille deres chance. Her stod Angel Montes De Oca højst på et hjørnespark og headede Den Dominikanske Republik på 1-1.

Desværre for underdoggen kunne deres kaptajn, Inter Miami-spilleren Edison Azcona, efter 45 minutters spil ikke holde sit temperament i balance og måtte se direkte rødt.

Efter ti minutters spil af anden halvleg kunne Spanien så igen brigne sig i front, da Villareal-spilleren Alex Baena sparkede bolden i nettet. I langt det meste af kampen var Spanien dominerende, selvom Den Dominikanske Republik havde optræk til flere chancer.

Efter 70 minutter kunne Miguel Gutierrez så bringe Spanien foran 3-1, men først måtte der et flere minutter langt VAR-tjek til, før de neongulklædte spaniere kunne juble.

Spanien havde flere chancer i kampen, men endte altså med en ganske sikker, omend ikke overvældende, 3-1-sejr.