FIFA

For mange kampe: Klager til EU-Kommissionen

Organisationer er gået sammen om at klage til EU over FIFA’s forvaltning af fodboldspillet. De mener, at FIFA går i strid med unionens konkurrencelov.

Foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Der bliver skruet op for kampe i international fodbold.

Det nye Champions League-format har flere kampe, FIFA indfører en ny klubturnering, og VM bliver udvidet.

Men der er modstand mod forøgelsen. Den internationale spillerforening FIFPRO er gået sammen med foreningen for de europæiske ligaer, European Leagues, om en klage sendt til EU-Komissionen. Rettet mod FIFA.

Det er en alliance, som ikke er tilfredse med udviklingen i forhold til antallet af kampe. I et statement lyder det blandt andet.

– Den internationale kampkalender er nu ude af kontrol. Det er blevet uholdbart for de nationale ligaer og det udgør en trussel mod spillernes helbred.

– FIFA’s beslutninger de senere år har gang på gang favoriseret egne turneringer og kommercielle interesser, står der blandt andet.

I den fælles klage står der også, at FIFA har negligeret deres rolle som forvalter, og de har skadet de økonomiske interesser, som de nationale ligaer har.

– Juridisk handling er nu den eneste ansvarlige handling for europæiske ligaer og spillerforeninger for at beskytte fodbold og dets økosystem, står der.

Derudover mener de også, at FIFA bestrider en dobbeltrolle, da forbundet både er regulator for spillet og turneringsarrangør.

Det skaber en interessekonflikt i strid med EU’s konkurrencelovgivning, mener de to organisationer og La Liga, som står uden for European Leagues men er med i klagen, som er sendt til EU-kommissionen.

Det er ikke første gang den seneste tid, at FIFPRO er ude med riven efter FIFA. Tilbage i maj udtale præsidenten for organisationen, at FIFA har spillet fallit. Det kan du læse mere om her.

FIFPro kræver beskyttelse: FIFA har spillet fallit

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P