3F Superligaen

Ny AGF-keeper om konkurrence: Ved hvad jeg kan

Leopold Wahlstedt er hentet til AGF som erstatning for Bailey Peacock-Farrell denne sommer. Men det var veteranen Jesper Hansen, der stod i superligaåbneren mod FC Midtjylland. Campo.dk har interviewet den svenske keeper og Uwe Rösler om målmandskonkurrencen i AGF.

Leopold Wahlstedt efter AGF's træning.
Foto: Tobias Thomasen.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Konkurrencen på målmandspositionen er skarp i AGF.

Det står klart efter AGF’s første kamp i den nye sæson, hvor Jesper Hansen stod mod FC Midtjylland til trods for, at klubben har hentet Leopold Wahlstedt som erstatning for seneste sæsons førstemålmand Bailey Peacock-Farrell.

25-årige Wahlstedt arbejder hårdt til træningen på Fredensvang på at blive den bedste version af sig selv i jagten på permanent at tage pladsen i målet for aarhusianerne. Og svenskeren tror på sig selv, fortæller han til campo.dk.

Lige nu er Jesper Hansen foretrukket i målet for AGF. Det viste sæsonåbneren mod FC Midtjylland, hvor veteranen tog pladsen som sidste skanse i 1-1 kampen.

Men Leopold Wahlstedt tror på egne evner og træner ekstra på Fredensvang i jagten på det klare mål – at blive permanent førstemålmand i AGF.

– Jeg ved, hvad jeg kan, og jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at vise det, siger han til campo.dk og fortsætter:

– Hvornår og hvis er alt sammen op til træneren. Men selvfølgelig vil jeg gerne spille så meget som muligt. Det er derfor, jeg er her. Men som jeg sagde, er det op til træneren, og jeg er nødt til at vise, jeg er 100 procent klar. Og jeg skal være 100 procent klar.

Jeg skulle have beskyttet ham ved at forberede ham bedre, inden han blev kastet på banen

Uwe Rösler om Wahlstedts uofficielle debut
Leopold Wahlstedt efter AGF's træning.
Leopold Wahlstedt træner ekstra på Fredensvang i jagten på at blive helt klar til en startplads i AGF. Foto: Tobias Thomasen.

Hård debut

3. juli skiftede Leopold Wahlstedt til AGF fra engelske Blackburn som erstatning for Bailey Peacock-Farrell, der rykkede tilbage til Burnley fra leje og siden til Birmingham City.

Den svenske målmand kom dog ikke til Aarhus i bedste forfatning efter en periode uden kampe for Blackburn samt længere ferie, fortæller han til campo.dk.

I næstsidste testkamp mod FC Midtjylland inden sæsonen kom han for første gang i aktion. Alle fire mål i 4-0 nederlaget blev scoret med Wahlstedt i målet – et af målene faldt i en situation, hvor den nye keeper droppede.

Skrækdebut for ny AGF-keeper i nedsabling mod FCM

Den uofficielle debut til Wahlstedt ærgrer AGF-cheftræner, Uwe Rösler, som i den sidste test mod Luton Town (1-2 til AGF, red.) inden sæsonen valgte at lade sin nye målmand sidde på bænken hele kampen.

– Han havde kun trænet med i to træningspas og kendte ikke sine medspillere ordentlig (inden FCM-kampen, red.). Det tager jeg på mine skuldre. Jeg skulle have beskyttet ham ved at forberede ham bedre, inden han blev kastet på banen. Det var min fejl, siger Rösler til campo.dk og fortsætter:

– Jeg havde en god snak med ham på hotellet sammen med målmandstræneren inden testkampen mod Luton for at forklare min beslutning. Jeg gjorde det også klart for ham, at det er mit ansvar at forberede ham på det øjeblik, hvor han træder ind på banen.

Passer ind i spillestilen

Uwe Rösler ser dog positivt på fremtiden for Leopold Wahlstedt i AGF og mener, det er godt, at der er konkurrence mellem svenskeren og Jesper Hansen.

– Leopold har allerede vist, at han passer ind i vores spillestil i forhold til at spille bolden ud fra forsvaret og bruge målmanden meget i vores opbygning. I seneste sæson var der måske lidt for meget forskel på vores målmænd som typer i forhold til den måde, vi gerne vil spille på, siger den tyske cheftræner og fortsætter:

– I Leopold har vi fået en yngre keeper, som er lidt mindre erfaren (end Peacock-Farrell, red.), men som type er han og Jesper Hansen ens. Og det var vigtigt for mig. Han vil lære af Jesper Hansen, og han vil konkurrere med ham, og det er sådan, jeg gerne vil have det.

Ny AGF’er melder sig parat til FCM: Klar til at starte inde

Leopold Wahstedt er også tilfreds med konkurrencen mellem sig selv og Jesper Hansen.

– Jeg synes, der er en god konkurrence, som der skal være i en professionel fodboldklub. Han (Jesper Hansen, red.) er meget erfaren og virker til at være en fin fyr og en god målmand. Vi er nødt til at presse hinanden hver dag, siger svenskeren i interviewet med campo.dk, som du kan se i videoen øverst i artiklen.

I artiklen herunder kan du høre Leopold Wahlstedt fortælle nærmere om skiftet til AGF og om de udfordringer, han har haft i opstarten.

Bænkplads til ny AGF-keeper? Kæmper for at blive fit

Lørdag fik AGF’s nye målmand fuld spilletid i en reserveholdskamp mod Aarhus Fremad. Her måtte Wahlstedt se sig passere to gange i 0-2 nederlaget. Det var dog ikke scoringer, han kunne lastes for ifølge Stiften.

Om det bliver Leopold Wahlstedt, der tager pladsen i målet for De Hviie, eller der er genvalg til Jesper Hansen, når holdet ude skal møde F.C. København søndag den 28. juli, må tiden vise.

Der er kick off i Parken kl. 18.00 næste søndag, og du kan se kampen i TV på 3+ og Viaplay.

AGF interesseret i AIK-profil: Kan blive klubbens dyreste

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P