Eliteserien

Store VAR-protester: Frikadeller aflyser norsk opgør

Der er mange – også lidenskabelige – holdninger for og imod VAR. Søndag aften blev en kamp mellem Rosenborg og Lillestrøm aflyst – blandt andet på grund af tennisbolde og fiskefrikadeller.

Foto: Ole Martin Wold/ATP

Protesterne mod VAR i norsk fodbold nåede søndag nye højder.

Sådan skriver norsk TV2, efter kampen mellem Rosenborg og Lillestrøm helt blev aflyst. Til en start blev der kastet fiskefrikadeller på banen.

Ifølge mediet skete det allerede efter kun et minut af kampen – og de skulle være kommet fra Rosenborg-fangrupperingen Kjernen.

Det fik kampens dommer til af stoppe kampen og beordre spillerne af banen. Efter syv-otte minutters tid blev kampen genoptaget.

Men tre minutter senere var den gal på ny.

Denne gang var det udeholdets fans, som begyndte at kaste pyroteknik på banen i protest. Og senere blev der også kastet tennisbolde på banen.

Sådan blev det ved, indtil kampens dommer helt besluttede at aflyse opgøret – efter fire afbrydelser og ved stillingen 0-0.

Det ærgrer Rosenborgs træner Alfred Johansson sig over.

– Alle har forberedt sig på en fest, og så kan vi ikke spille kampen. Det er utroligt ærgerligt, siger han og fortsætter.

– Dialogen med dommeren var ingen problem. Han har sine retningslinjer at forholde sig til, og så kan jeg jo så være enig eller uenig i det, siger han.

Udeholdets træner, Andreas Georgsson, virker i modsætning til sin kollega til at kunne forstå fansenes reaktion.

– Det er tydeligt for mig, at norske fodboldfans ikke mener, at VAR-systemet passer til fodbold og spillets sjæl. Det som gør, at det er verdens bedste sport.

– Jeg tror ikke, det her er deres første værktøj, men når de ikke virker, tror jeg, man tager fat i dem, man føler, er de rette til at redde sporten, siger han.

Georgsson har ingenting imod, at der bliver kastet ting på banen. Det er en fredelig protestform, mener han.

De to fangrupperinger fra de to hold, som stod bag dagens protester, har ikke ønsket at udtale sig til norsk TV2.

Peter Christiansen med drømmeindhop i stor triumf mod Rosenborg

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P