NordicBet Ligaen

NordicBet Liga-optakt: Kollektivet skal bære Roskilde

Den nye NordicBet Liga-sæson står for døren. Et af de nye ansigter i klassen er FC Roskilde, som er den ene af to oprykkere fra 2. division. Her det et stærkt fællesskab, som skal være styrken fortæller assistenttræner Azad Corlu.

Foto: FC Roskilde

NordicBet Liga-holdene er i fuld færd med at lave de sidste forberedelser til den nye sæson.

Det gælder også en af de ‘nye drenge i klassen’ FC Roskilde. Som oprykker skal de nu konkurrere på andre vilkår end seneste sæson, og det er de klar på med et stærkt fælleskab.

Det fortæller Azad Corlu, der er assistenttræner i klubben.

Hvordan er opstarten gået i FC Roskilde?

Den har været god, men den har også været travl. Vi har haft en uge til ti dage mindre end mange af de øvrige hold. Så der har været gang i den.

2. Division slutter jo halvanden til to uger senere end NordicBet Ligaen. Så i forhold til at give spillerne nok ferie, er man lidt mere presset som oprykker, end hvis man har overlevet i NordicBet Ligaen eksempelvis.

Er der nogen, der stikker ud under opstarten?

Nej, det er der ikke, men det er positivt ment. Vi har et stærkt kollektiv og fællesskab. Og det er også det, vi skal overleve på, og så må vi se i løbet af sæsonen, om der er spillere, der stikker mere positivt ud end andre.

Når nu I ikke er fuldtidsprofessionelle, hvad er det så for nogle ting, I skal gøre anderledes end nogle af de andre hold i rækken?

Det kan godt være, det ikke er alle hold, som er fuldtidsprofessionelle, men 11 ud af 12 hold i rækken har fuldtids-setup.

Det vil sige, det er kun os, som træner om eftermiddagen – de andre træner om formiddagen. Det betyder, at vi skal vinde på nogle andre parametre, og det er derfor, jeg nævner kollektivet og fællesskabet.

Vi skal prøve at være klogere end de andre, når vi spiller kampene. Vi skal prøve at vinde på nogle procenter, som gør, at fordelen bliver tippet over til os. Så det er det, vi sidder og nørder og arbejder med.

Det var en dramatisk oprykning, som FC Roskilde sikrede i Aarhus. Er det en succesoplevelse, i kan bruge til noget i den nye sæson?

Vi kan bruge det til – og det vi har brugt det til – det er at tale ind i, at det er minder, der er skabt sammen. Som altid vil være der. Og de minder, holdet har skabt sammen, det er det, der skal gøre kollektivet endnu stærkere.

Jeg håber, vi kan bygge videre på det momentet. Man har været vant til at vinde, og man har bygget selvtillid. Det håber jeg også kommer til udtryk i de første kampe.

Presset var på Aarhus Fremad, som havde overhånden til sidst i sæsonen. Så der var vel også noget kollektivt i den måde at sikre oprykning på?

Ja, hundrede procent. Jeg ved godt, jeg gentager mig selv, men det er vores chance og spidskompetence – det er kollektivet.

Vi har ikke det største budget, og som jeg starter med at sige, så træner vi om eftermiddagen. Så det vil sige, at vores spillere er enten på studie eller arbejder ved siden af.

Hvis det skal lykkes, så er det, fordi vi skal gøre det sammen. Det var også det, der sikrede os oprykning.

Hvem tror du rykker op?

Jeg tror, OB er den ene oprykker. Og så tror jeg, at Vendsyssel bliver den anden. Men det bliver i tæt kamp med Kolding, Horsens og Esbjerg.

FC Roskilde spiller fredag aften den første kamp i sæsonen. Det er på udebane mod Vendsyssel FF. Den kamp sparkes i gang klokken 19.00.

Det er en kamp, du kan se på Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P