Copa America 2024

Efter racistisk smædesang: Frankrig lægger sag an

Det franske fodboldforbund lægger sag an mod de spillere fra det argentinske landshold, som sang med på en racistisk smædesang rettet mod franske landsholdsspillere.

Foto: Sam Navarro/Reuters/Ritzau Scanpix

“De spiller for Frankrig, men deres forældre er fra Angola.”

Sådan lød det fra jublende argentinske landsholdsspillere i kølvandet på deres Copa America-triumf natten til mandag. En sang som blev livestreamet via midtbanespilleren Enzo Fernandez’ Instagram-profil.

Og det er det franske fodboldforbund naturligvis godt oprørte over. Så meget, at de nu vil anlægge sag mod de implicerede, som sang med på sangen.

Det skriver det franske fodboldforbund i en pressemeddelelse.

– Vi fordømmer på det stærkeste de uacceptable racistiske og diskriminerende bemærkninger, som blev sunget mod spillerne fra det franske hold af af spillere og fans fra Argentina.

– De chokerende bemærkninger står i kontrast til værdierne i sporten og basale menneskerettigheder, står der i pressemeddelelsen ifølge The Athletic.

Ifølge mediet blev sangen første gang sunget af argentinske fans i forbindelse med VM-finalen i 2022 mellem netop Argentina og Frankrig.

Det er altså en sang, som de argentinske spillere har taget til sig og sang i deres jubelrus. Det kan du blandt andet høre i videoen nedenfor.

Argentina vandt Copa America efter finalesejr på 1-0 mod Colombia.

Nye bizarre scener: Fans invaderer Copa America-finalen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P