Copa America 2024

Suarez-straffe sikrer Uruguay Copa-medaljer

Natten til søndag udspillede Uruguay og Canada kampen om tredjepladsen ved Copa America. Her løb Uruguay med sejren efter straffesparkskonkurrence.

Uruguay endte med at løbe med Copa America-bronzemedaljerne efter 120 minutters spil og straffesparkskonkurrence mod Canada.

Natten til søndag dansk tid udspillede de to nationer en lang og dramatisk kamp om tredjepladsen, hvor det endte med, at Luis Suarez både blev helten i den ordinære spilletid og i straffesparkskonkurrencen.

Efter bare otte minutters spil bragte Rodrigo Bentancur Uruguay foran, men føringen holdt ikke længe, da Ismaël Koné udlignede i det 22. minut.

Det blev til et sent drama i anden halvleg, da Jonathan David sendte Canada på sejrskurs i det 80. minut. Men så dukkede Suarez op.

Dybt inde i overtiden udlignede den garvede måltyv, og kampen skulle dermed i forlænget spilletid.

Her forblev det målløst, og dysten fra de 11 meter stod dermed tilbage som den sidste udvej.

Her endte Uruguay her med at løbe med sejren 4-3.

Det var også ved dette tilfælde Suarez, der blev afgørende, da han scorede Uruguays sidste straffe.

Ganske omvendt gik det for Canadas store stjerne, Alphonso Davies, der endte med at brænde nationens sidste spark.

Finalen af turneringen spilles natten mellem søndag og mandag klokken 02:00, når Argentina og Colombia brager sammen.