EM 2024

Tidligere England-træner: Vind for mig, Sir Bobby og England

Sven-Göran Eriksson håber, at Gareth Southgate på søndag fuldfører det, svenskeren ikke selv kunne: Vinder en slutrunde med et stjernespækket, engelsk mandskab.

Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Sven-Göran Eriksson har mærket presset som engelsk landstræner.

Og selvom svenskeren også havde et væld af dygtige spillere til rådighed i begyndelsen af 00’erne, nåede han aldrig så tæt på vinde noget, som Gareth Southgate er lige nu.

Og Eriksson håber, at Southgate leder England til sejr i EM-finalen på søndag mod Spanien.

Det skriver den 76-årige svensker i en klumme i den engelske avis The Telegraph, som har fået titlen:

– Kære Gareth, Gør det for mig, Bobby Robson og England.

I klummen beskriver Svenne det store pres, som engelske trænere er under. Et pres som kun er blevet større for hver slutrunde, der er gået siden VM 1966, som England ikke har vundet.

– Du hører så meget om 1966, og hvad de gjorde under Sir Alf Ramsey. Du ved, hvor meget pres, der er på dig for at sætte en stopper for alle de års smerter.

– Jeg har følt presset. Sir Bobby Robson følte det. Samtlige 13 landstrænere siden har følt det. Men der er ingen, der er kommet tættere på end Gareth Southgate, skriver svenskeren.

Hvis England ender med at vinde finalen og løfte pokalen i Berlin, så er Eriksson meget klar i mælet omkring udskældte Southgate.

– Gareth er utvivlsomt den bedste engelske træner siden Sir Alf. Hvis de vinder søndag, mener jeg, han skal kategoriseres som værende bedre, skriver han.

Sven-Göran Eriksson var engelske landstræner i fem år, og han havde store spillere som David Beckham, Steven Gerrard og Wayne Rooney til rådighed.

Men det lykkes ham som bekendt aldrig at vinde en slutrunde. Svenskeren vil dog sidde et sted og håbe til det sidste på søndag.

– Kom så Gareth. Gør det, vi aldrig kunne, skriver han.

Englands målhelt scorede på en næsten umulig chance

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P