EM 2024

Vidunderbarn med vidundermål: Spanien er i finalen

Spanien er i finalen ved EM 2024. Det står klart, efter Frankrig tirsdag aften blev besejret. Særligt Lamine Yamal løber med overskrifterne efter kampen.

Lamine Yamal fejrer sin scoring mod Frankrig i EM-semifinalen.
Lamine Yamal
21′
Dani Olmo
25′
R. Kolo Muani
9′

Spanien er klar til EM-finalen.

Således kunne den franske jerndefensiv ikke modstå spaniernes offensive egenskaber tirsdag aften i semifinalen.

Frankrig kom ellers foran allerede i det 9. minut på et mål scoret af Kolo Muani, men det var ikke nok til at skræmme spanierne.

Først blev 16-årige Lamine Yamal den yngste målscorer i EM-historien, da han i det 21. minut trak ind i banen og scorede et fantastisk langskudsmål. Fire minutter senere scorede Dani Olmo opgørets sidste mål.

Du kan se liveopdateringerne fra kampen nedenfor

Spanien er i finalen!

SLUT

90+4′ Lamine Yamal skiftes ud af hlydes af de spanske fans. Frankrig formår ikke for alvor at gøre det, der skal til for at få en udligning

90+1′ Lamine Yamal trækker nødbremsen og hiver et gult kort. Rutineret af den 16-årige kantspiller

89′ Camavinga kommer for sent og noterer sig for en advarsel for sin tackling på Cucurella

86′ Mbappé slipper igennem, men skarpheden mangler i afslutningen. En stor chance md tanke på hans normale træfsikkerhed

82′ Laporte løber ind i Girouds skulder og falder i græsset. Der er blod

80′ Barcola har været farlig ved flere lejligheder siden sin indskiftning. Denne gang fremtvinger han et hjørnespark, som dog ikke kaster noget af sig

79′ Så kom Giroud på banen. Nu skal der pumpes bolde ind i det spanske felt. Dembélé går ud

76′ Dani Olmo og Alvaro Morata er færdige. Ind kommer Sociedad-spillerne Oyazabal og Merino

76′ En løs bold ender hos Theo Hernandez på kanten af Spaniens felt. Desværre for franskmændene lå den til hans højreben

74′ Tiden er ved at løbe ud for Frankrig, der har fået sat sig en anelse mere på spillet – dog uden at det for alvor brænder på

69′ Cucurella tæt på at komme til indlæg. Kort efter bliver Frankrig farlige, da Barcola bryder igennem. Dog uden at det kaster en scoring af sig

62′ Frankrig foretager tre udskiftninger. Ud går Rabiot, Kanté og Kolo Muani. Ind kommer Camavinga, Griezmann og Barcola. Der skal jagtes nu

60′ Dembélé bryder igennem, men Simon får en hånd på franskmandens indlæg

57′ Jesus Navas forlader banen til fordel for Vivian. Den 38-årige back tog sig fint ud i kampen, men ser ud til at bøvle med et eller andet

56′ Mbappé med en flad afslutning fra en spids vinkel. Dog ikke tæt på at blive farligt

50′ Spanien er kommet klart bedst ud til anden halvleg. Det er ikke til at se, at Frankrig har haft den bedst defensiv i turneringen – eller har fyldt midtbanen med defensive spillere

46′ Spanien slår i en omstilling, men Maignan tager en skovtur og møder Nico Williams næsten oppe ved midterlinjen. Heldigvis for den franske keeper lykkedes han med sin tackling

46′ Bolden ruller igen

PAUSE

41′ Frankrig mangler skarpheden, når det virkelig gælder i offensiven. Det bliver ikke for alvor farligt lige nu

35′ Spanien viser tænder igen. Lamine Yamal nedlægges af Theo Hernandez

31′ Stilstand for en stund, men kampen har også allerede budt på flere mål, end de fleste havde forventet. Det er jævnbyrdigt lige nu

25′ Dani Olmo skyder mod mål, og Jules Koundés forsøg på at blokere er ikke nok

MÅL – 25′ Spanien scorer!

21′ Lamine Yamal ligner en mand (dreng) der fælder en tåre efter sin scoring. Det er også fair nok!

21′ Et af de bedste mål ved slutrunden indtil videre. Og selvfølgelig scoret af blot 16-årige Lamine Yamal, der nu er den yngste målscorer nogensinde ved et EM. Et langskud, som han krøller op i hjørnet ved fjerneste stolpe, som den rammer inden den ryger i mål

MÅL – 21′ Spanien scorer!

19′ Mbappé er i hopla uden sin maske. Spanierne får dog afværget, men den franske verdensstjerne er kommet ud til kampen på en hidtil uset måde ved dette EM

13′ Navas nedlægger Rabiot og stopper en omstilling, som kunne være blevet meget farlig. Det takseres til gult. Mbappé var fri til venstre for Rabiot

9′ Det er Frankrigs første mål i åbent spil ved slutrunden. Kylian Mbappé finder Kolo Muani med et indlæg, som heades i mål uden problemer

MÅL – 9′ Frankrig scorer!

5′ Stor chance til Spanien. Lamine Yamal finder Ruiz med et perfekt indlæg, men PSG-spilleren header over mål

4′ Der piftes af Cucurella, hver gang han har bolden. De tyske fans husker hans hånd på bolden, hvor der ikke blev dømt straffe

3′ Lamine Yamal viser allerede lidt af det, han kan. Vanvittig hurtigt antrit

1′ Bolden ruller

De store historier inden kampen er, at Griezmann er blevet fravalgt hos Frankrig, mens 38-årige Jesus Navas er i startelleveren for Spanien. Derudover spiller Kylian Mbappé denne gang uden sin maske