7 Gule kort 8
1 Hjørnespark 5
5 Redninger 4

Spanien og Tyskland mødtes fredag aften i EM’s første kvartfinale, og her trak Spanien det længste strå efter en højintens kamp.

Kampen startede yderst dramatisk, da Toni Kroos efter få minutter lavede en hård tackling på Spaniens Pedri, som efterfølgende måtte udgå, og det lagde intensitetsniveauet for resten af kampen, som var meget hårdt spillet. Første halvleg var uden de store chancer og endte 0-0.

Spanien kunne efter 51 minutter bringe sig på 1-0, da Dani Olmo sparkede et fladt indlæg fra 16-årige Lamine Yamal i kassen. Herefter trak Spanien sig gradvist længere tilbage og Tyskland overtog initiativet. Efter 63 minutter gik en ellers godt spillende Lamine Yamal fra banen. Tyskland blev ved at trykke på, og især indskiftede Niclas Füllkrug havde flere flotte tilbud, og efter 89 kunne værterne så sætte udligningen til 1-1 ind ved Florian Wirtz.

Det betød, at kampen måtte ud i forlænget spilletid. Her kom Spanien bedst ud, før kampen igen blev meget lige og ikke mindst intens. Det lignede, at det hele skulle afgøres i straffesparkskonkurrence, før Athletic Clubs Mikel Merino afgjorde kampen med et hovedstød efter 119 minutter. Dermed er værtsnationen Tyskland ude af EM.

Der kom hele 16 kort i kampen og adskillige spillere er nu i karantæne.

Sane, Havertz, Musiala

125‘ Slut. Spanien er videre og værterne fra Tyskland er ude af EM.

124′ Füllkrug sender et hovedstød snævert forbi målet.

122′ Tyskland får flere afslutninger, som føles op af en spansk omstilling, som Ferran Torres ikke formår at udnytte.

119′ Mååååååååål til Spanien. Mikel Merino bringer Spanien foran lige før kampen skal ud i straffesparkskonkurrence. Assist Dani Olmo.

116′ Fullkrug får en afslutning på en lang høj bold, som Unai Simon kun halvklarer.

114′ Kroos er på benene igen.

112′ Toni Kroos er færdig og sætter sig i græsset, men Tyskland har ikke flere udskiftninger og kan blive tvunget til at spille resten af kampen med ti mand.

111′ Cucurella bliver liggende i græsset efter hård duel med Kimmich.

110′ Rodri får gult for at stoppe en omstilling.

106′ Musiala sparker bolden på Cucurellas hånd, men Anthony Taylor mener ikke, der er straffespark.

106′ Kampen er i gang igen.

105+1′ Første halvleg af den forlængede spilletid fløjtes af. Stadig 1-1.

105′ Florian Wirtz afslutter fra kanten af feltet, men hans afslutning går lige forbi stolpen.

103′ Oyarzabal trykker på udefra, men hans afslutning går snævert forbi.

102′ Spanien skifter Fabian Ruiz ud og Joselu kommer på banen.

101′ Tyskland får afsluttet ad et par omgange.

100′ Dani Carvajal får gult for hånd på bolden.

98′ Toni Kroos sætter sig i græsset.

97′ Spanien er på bolden.

94′ Begge hold leder efter muligheder, uden at det bliver til de helt store chancer.

91′ Kampen er sat i gang igen.

90+5′ Den ordinære tid er slut og spillerne går til pause, før kampen fortsætter i forlænget spilletid.

89′ Måååååååållll. Florian Wirtz udligner efter forarbejde af Kroos og Kimmich.

86′ Havertz med nok en stor mulighed, men Unai Simon redder angriberens hovedstød og der fløjtes efterfølgende frispark.

85′ Carvajal begår frispark på Füllkrug og Tyskland får frispark i en fornuftig position.

83′ Kai Havertz forsøger at chippe bolden over Simon, som er langt ude af sit mål, men bolden går over. Stor mulighed.

82′ Unai Simon får gult kort for at trække tiden.

81′ Musiala afslutter, men skuddet går forbi mål.

80′ Samtidig går Jonathan Tah ud, mens Thomas Müller kommer ind for Tyskland.

79′ Nico Williams og Alvaro Morata går fra banen. Mikel Merino og Mikel Oyarzabal kommer ind i stedet.

77′ Füllkrug rammer stolpen.

74′ Ferran Torres tager nu selv et gult kort.

73′ Mittelstädt får gult kort, efter han nedlægger Ferran Torres på spansk omstilling. Kampens sjette advarsel.

72′ Füllkrug får et hovedstød på en høj bold, men det går forbi mål. Tyskland trykker på.

70′ Havertz afslutter fra tæt hold, men Carvajal får blokeret.

69′ Tyskland med flot mulighed, som efterfølgende vinkes offside.

67′ Toni Kroos får omsider sit gule kort, da han rykker Dani Olmo ned i en spansk omstilling.

63′ Spanien skifter Lamine Yamal ud og ind kommer klubkammeraten Ferran Torres.

60′ Tyskland trykker på og får hjørnespark.

57′ Tyskland skifter offensivt ind. Gündogan går ud og ind kommer Niclas Füllkrug.

56′ Robert Andrich med flot lilla hår får gult kort efter en hård tackling.

52′ Mååååååååål. Spanien foran ved Dani Olmo efter flot forarbejde af 16-årige Lamine Yamal.

51′ Jonathan Tah begår frispark midt på banen.

47′ Morata får en afslutning tæt under mål efter flot forarbejde af Lamine Yamal, men hans afslutning går over mål.

46′ Det samme gør Tyskland, hvor Emre Can og Sane forlader banen, mens Robert Andrich og Florian Wirtz kommer ind.

46′ Spanien skifter ud. Robin Le Normand går ud, mens Real Madrids nu tidligere kaptajn Nacho kommer ind i hans sted.

45+2′ Holdene går til pause. Hård første halvleg uden de store chancer til nogen af holdene og fortjent 0-0.

36′ Spanien på bolden, Nico Williams får en afslutning på Neuer tæt under mål, men muligheden vinkes for offside.

35′ Havertz får en stor mulighed, men afslutningen fra tyskeren er svag og Simon griber let.

31′ Efter Tyskland var på bolden et par minutter, satte Spanien gang i en omstilling, som endte med et Emre Can-frispark på Yamal.

29′ Le Normand laver frispark på midten af banen og får gult kort.

28′ Raum sparker Carvajal ned og får gult kort. Spansk frispark ved sidelinjen.

27′ Spanien sætter fart, og Nico laver et indlæg, men der er ingen i feltet.

26′ Tyskland appellerer for hånd på bolden, men får ikke noget ud af deres appel. Efterfølgende får de et nyt frispark på midten af banen, som ender i hjørnespark efter en skidt berøring af Laporte.

25′ Tyskland får frispark ved sidelinjen. Toni Kroos afvikler, men det bliver ikke til noget.

23′ Spanien med mulighed, men afslutningen sidder lige på Neuer.

21′ Havertz med flot mulighed, men hans hovedstød sidder lige på Simon.

19′ Tyskland er på bolden, og Spanien afventer dybt.

17′ Fabian Ruiz sparker lige udenfor feltet, men afslutningen går snævert over mål.

16′ Det er tydeligt, der er meget på spil, for alle spillere går hårdt ind i duellerne.

14′ Yamal prøver med fræk variant langs jorden, men sparker frisparket forbi.

13′ Spanien sætter et godt angreb op, og Rüdiger begår frispark på Olmo lige udenfor feltet. God position for Spanien. Rüdiger med kampens første advarsel.

12′ Nico Williams prøver fra distancen, men et stykke forbi.

11′ Tyskland sætter fornuftigt angreb op, men Raums forsøg på et indlæg ender i hænderne på Simon.

8′ Spanien skifter. Pedri går ud og Dani Olmo kommer ind.

6′ Pedri lægger sig ned og Dani Olmo bliver sendt til opvarmning.

5′ Kroos lægger også Lamine Yamal ned i en hård tackling.

4′ Toni Kroos giver Pedri en hård tackling, men undgår tilsyneladende gult kort. Pedri ømmer sig.

2′ Cucurella går i græsset og ømmer sig, men er oppe igen.

2′ Spanien med stor chance, men Neuer redder.

1′ Kampen er skudt i gang.