EM 2024

Hård skæbne for Belgien: Sent selvmål og exit

Belgien må nok en gang lade livet ved en slutrunde, efter Frankrig mandag aften snuppede sejren til allersidst.

Kylian Mbappé forsøger at fastholde bolden mod Belgien.

Belgiens gyldne generation må nok en gang gå tomhændet fra en slutrunde.

Efter at have spillet 0-0 mod Frankrig i de første 85 minutter fik Randal Kolo Muani plads til en afslutning, som med stor hjælp fra Jan Verthongens knæ endte i de belgiske netmasker.

Det var Jan Verthongens sidste landskamp.

Dermed er Frankrig med nød og næppe klart til kvartfinalerne, mens Belgien må se, hvor mange af de aldrende stjerner der vil med til VM 2026.

J. Vertonghen
85′
45′
90′

90+3′ Slut

90′ Belgien jagter, men tiden løber ud. Kun tre minutter lagt til

85′ Indskiftede Kolo Muani bliver spillet fri i det belgiske felt, hvor han forsøger sig med en afslutning, som springer op på Jan Vertonghens knæ og snyder Casteels i målet

MÅL – 85′ Frankrig i front

83′ De Bruyne hakker på mål og Maignan tvinges ud i en redning. De belgiske fans vågner op

79′ Belgien er på ingen måde spillet helt ud af banen, men det er franskmændene, der er tættest på

78′ Mbappé forsøger sig med en svær afslutning i det belgiske felt. Heller ikke han har fået indstillet sigtekornet

74′ Saliba med et skarpt træk, inden også han sender en afslutning forbi det belgiske mål

70′ Belgien slipper igennem i Frankrigs højre side. Lukaku får sendt en sjælden afslutning afsted, men Maignan afviser

68′ Ny afslutning til Tchouameni. Ny afbrænder

Frankrig og Belgien scorede kun to mål hver i gruppespillet

64′ Griezmann bliver spillet fri til en afslutning lidt udenfor feltet. Ganske symptomatisk for kampen går den forbi mål

60′ Carrasco er tæt på at slippe igennem, men Hernandez sætter en flot tackling ind. Den er han også selv tilfreds med. Han jubler vildt

54′ Mbappé tager en solotur, men nok en gang mangler skarpheden for franskmændene. Det er Frankrig, der er kommet bedst ud efter pausen

46′ Bolden ruller igen

PAUSE

43′ Godt forarbejde af Kylian Mbappé ender med en fri afslutning til Tchouameni fra den belgiske feltkant. Bolden hamres dog forbi mål

39′ Doku skaber problemer for den franske defensiv. I den anden ende er der lidt flere om buddet til at bolde belgierne problemer. Stadig ingen mål mellem de to EM-giganter

34′ Et skarpt indlæg fra Kounde finder vej til Thuram i det belgiske felt. Den franske angriber header få centimeter forbi mål

29′ Belgien er ved at tage styringen i kampen

24′ Griezmann får gult for da han kommer for sent i en tackling. Kort efter gør Rabiot ham kunsten efter. Tre franske advarsler nu

23′ De Bruyne gør det svært for Maignan i det franske mål, da hans frisparksforsøg rettes af. Det fører dog ikke til mål

16′ Belgisk omstilling, men den bliver bremset. Frankrig igen på bolden

14′ Mbappé får fat i bolden lidt inde i belgiernes fest og skyder mod mål. Bolden ryger langt forbi – men kun fordi den helt tydeligt blev rettet af. Det ender dog med et belgisk målspark og et gult kort til Tchouameni for brok

13′ Frankrig mest på bolden. Griezmann sender et indlæg i det belgiske felt, men Kylian Mbappé har ingen interesse i at søge den duel. Det ender med et fransk hjørnespark

9′ Frankrig kombinerer sig igennem, men Griezmann sender en forkølet afslutning afsted. Det er indtil videre ikke et opgør, der har budt på hverken mange eller store chancer

4′ En jævnbyrdig begyndelse på opgøret. Det er helt åbenlyst to nationer, der har respekt for hinandens fodboldformåen